Honnan tudom, hogy egy tenyésztő jó tenyésztő, de nem nagyon drága?
Szeretnék kölyköt, már végig néztem sok tenyésztőt, de fogalmam sincs, hogy amelyiket mindenki a legjobbnak mondja, vagy a legjobbak között van, az nem -e 150-200 ezer forintos kölyköt ad el.
Szóval jó egészséges szép kölyök kutyát szeretnék, hobbinak, és ezért nem fizetnék 100-200 ezer forintot egy kölyökért.
De, honnan tudom, hogy jó egészséges, szép kölyök, ha nem olyan drága?
Szóval az ára szablya meg a kölyköt?
Milyen kiskutyát szeretnél?:D
Szerintem az a legegyszerubb,ha regisztralsz a fajtaval kapcsolatos forumokra,es hozzaerto,tapasztalt gazdaktol megkerdezed,mely kenneleket ajanljak.Amirol sokan mondjak,hogy jo,az valoszinuleg tenyleg jo.
A masik dolog a kennel kora.Egy 10+ eve a fajtanak elkotelezett tenyesztonek komoly reputacioja van,amit nem fog kockaztatni azzal,hogy barkit is atverjen.
Egyebkent ha sokallod az arat,es csak hobbi kutyat akarsz,irjal a legjobb kenneleknek,es kerdezd meg,van-e elado hobbi minosegu kutyajuk.Az ilyen kutyak ugyanugy fajtatisztak,torzskonyv jar hozzajuk,csak valamilyen kisebb esztetikai hiba miatt (szin-szor-harapashiba) joval olcsobban adjak oket oda,altalaban ivartalanitasi kotelezettseggel.Ilyen kutyust akar 60-80 ezer Ft-ert is kapsz.
Ha majd valami apróság felüti a fejét, ami miatt állatorvoshoz kell vinni a kutyádat, és kapásból 5-10-20 ezer forintot hagysz ott, akkor megérted, hogy miért fontos, hogy megbízható helyről vásárolj.
Ha nekem most kellene döntenem, nem sajnálnék 70-80 ezerrel többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!