Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem akar enni, mit csináljak?!

Nem akar enni, mit csináljak?!

Figyelt kérdés

3 hónapos máltaimnak tegnap eltörött a hátsó lába. Az állatorvos azt mondta, hogy pár hét és magától összeforr neki, ne bolygassam. Adjak neki fehérje dús ételeket, meg adott kalciumot, hogy minden nap adjak neki fél tablettát.

Utoljára tegnap délután 5kor evett, azóta nem akar semmit enni, inni is csak keveset.

Mit csináljak?! :(

Nagyon aggódom érte!

2011. aug. 30. 10:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
magától összeforr? biztos én vagyok hülye, de kötés vagy merevítés nélkül?? vagy hogy?
2011. aug. 30. 10:49
 2/13 A kérdező kommentje:
Semmit nem rakott rá, azt mondta, hogy magától helyre kell jönnie, nem olyan veszélyes.
2011. aug. 30. 10:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
En azert konzultalnek egy masik dokival is.Nekem a kiskutyam egyik szeme ment ra,h egy dokiban biztam majd evekkel kesobb is a "!jo" dokik miatt pusztult el.Ha ram hallgatsz sosem engeded egy dokit donteni.Az allatorvosok penzehes sarlatanok.Amugy probald meg ugy csinalni mintha el akarnad venni a kajajat nallunk mindig bevallt ha nem evett.Sot apam egyenesen akkora kajaelvevo mumus lett a kutya szamara,hogy ha beledugta a kulcsot kivulrol a zarba apam mikor hazaert a kutya mar pattant is kajalni :D Vagy megprobalhatsz vele egyutt enni.Falatozzal vele valamit.Hust vagy parizsit mindegy csak egyen valamit amig magatol meg nem jon az etvagya.
2011. aug. 30. 10:57
 4/13 A kérdező kommentje:

De aranyos lehet.. :D

Köszönöm szépen, ezt kipróbálom! :)

2011. aug. 30. 11:01
 5/13 A kérdező kommentje:

Még így se akar enni.. :(

Adtam neki külön, és adtam az enyémből is, de nem akar enni.

Már 18 órája nem evett. :(

2011. aug. 30. 11:15
 6/13 A kérdező kommentje:

Amit odaadok neki, azt eltolja magától. Mégis miért?!

Régóta nem evett, inni is alig iszik.. :(

Úgy aggódom érte :(

2011. aug. 30. 11:24
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Figyu!

Szerintem valószínű bágyadt is a kutya, és ez lehet a láztól.

Először is nézd meg van e láza. Digitális hőmérőt tedd be a fenekébe. ( majd utána lemosod )

A normál hőmérséklet: 37,5- 38,5

A 39 már hőemelkedésnek számít, az fölött meg láz.

Valószínűnek tartom, hogy begyulladt ott valami, de láttatlanba semmit nem lehet mondani. Viszont az hogy nem iszik, az a nagyobbik baj mert könnyen kiszáradhat.

Ha magától nem iszik, akkor nektek kell fecskendővel itatni. ( a pofája oldalánál a szemfog mögött van egy kis rés és a fecsi csőrét oda tudod tartani, lassan apránként nyomod a fecsi végét, és a kutya le fogja nyelni )

De elötte én a helyedbe elvinném egy másik dokihoz, és ott valószínű többet tudnak mondani, meg kapnia kéne szerintem fájdalom csillapítót, és ha be van gyulladva akkor antibiotikumot.

2011. aug. 30. 11:27
 8/13 A kérdező kommentje:

A probléma az, hogy kis faluban lakunk, csak két faluval arrébb van egy állatorvos, ahhoz vittük. Másikat én nem ismerek.

De előbb leküldtem nagymamámat az üzletbe, hogy vegyen neki pástétomot, mert szereti. :) Azt adtam neki, azt megette, és már ivott is.

Azt hiszem, hogy csak a kaja nem tetszett neki, amit adtam neki. Pedig meg szokta enni..

Na mind1, akkor kapja a pástétomot, azt megeszi :)

Köszönöm a válaszokat!

2011. aug. 30. 11:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
2011. aug. 30. 13:12
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A masodik valaszolo vagyok.Mindenfelekepp vidd el valahova,hogy lassa egy masik orvos is mert ha valami tortenik vele nagyon meg fogod banni,hogy nem tetted.Nezesd meg egy masik orvossal!!!
2011. aug. 30. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!