Sarplaninac tapasztalatok?
Sarplaninac tapasztalatok.
Hűséges a gazdájához?
Vagy harapós?
tapasztalatok,vélemények?
A gazdájához hű, de nem igazán idomítható. Nagyjából a kuvasz balkáni megfelelője, marhapásztor kutya volt.
Agresszív, túlzottan is őrzi a területét, és elég sok közöttük az idegbeteg.
Hatalmas a mozgásigénye, és ha nem tud eleget mozogni, attól is egy-kettő bekattan.
Pásztorkutya. Küllemre és viselkedésre is hasonlít a kaukázusihoz, átlagosan talán valamivel kisebbek.
Régen ismertem egyet, az osztálytársam kutyája volt. A család viszonylag tudta kezelni, de azért voltak gondjaik vele.
Mostanában egyet láttam csupán, a Ráday utca környékén szokta sétáltatni egy hölgy. Kb. 70cm marmagasságú és olyan 50kg lehet, azt hiszem kan. A gazdája elég mogorva, mikor barátságosan érdeklődni próbáltam kissé fennhordott orral egy-két választ adott csupán. Amikor megálltam, a kutya morogni kezdett, tehát védi a gazdáját, viszont láttam hogy ismerőseivel simán beszélget, míg a kutya nyugodtan áll mellette, úgyhogy jó idegrendszerűnek tűnik.
A hölgy állítása szerint 70kg, de ez túlzás, mert azért ránézésre megmondom, hogy egy kutya kb. milyen magas és tömegű. A hölgy szerint a kau 120kg, úgyhogy ebből is látszik mennyire nincs tisztában ezekkel a dolgokkal.
Nagyon erős bennük a védőösztön, nem kifejezetten családi kedvencnek való. Más kutyákkal nehezen jön ki, így kutyás társaságba se nagyon szoktak vele járni.
Kivételek persze mindig vannak, itt van egy állítólag kezesbárány gazdikereső szuka:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!