Ez így jó megoldás? Kiskutyám rágja a papucsokat, és arra gondoltam, hogy amelyiket elkezdi rágni, elveszem tőle, és azzal a papuccsal rácsapok egyet (persze kicsit) a fenekére. Használhat?
Tedd el a papucsot és foglalkozz vele többet. Legyen játék idő ahol kifárad. Az ilyen rágás nálunk akkor fordult elő 3 éves kutyánál, ha ki volt zárva a társaságból. Nem kellett vele foglalkozni, csak oda tudjon valakihez menni. Amint ez lehetséges volt megnyugodott és nem rágcsált és nem vitt el semmit. Nem lett akaratos kutya.
A verés (legyintés) az nem egy nevelési mód. Lehet, hogy játéknak veszi.
Van neki egy plüss mackója, labdája, meg egy sípolós csontja (attól fél, ezért nem nagyon játszik vele). Vagyis ezeke a kedvencei.
Szinte egész nap vele vagyok. Van, amikor elvonul magának, és egyszer csak azt veszem észre, hogy a papucsokat rágja. De van, amikor fekszik rajtuk. Eleinte ha rágta a papucsokat, hangosabban rászóltam, de nem használ. Ezért gondoltam a kis odalegyintésre.. :)
Fáraszd le jól , és amikor a papucsokat rágná, akkor adj neki egy olyan játékot amit rághat :) én elpakoltam minden cipőt , hogy ne tudjon hozzá férni.
de rossz, nem használt papucsot se adj neki , mert nem tudja majd megkülönböztetni aztán nézhetsz ha az újat rágja meg :)
Nálunk pont az használt, hogy megkapta az egyik megrágott papucsot.
Most van egy kiskutyánk ő nem rég jött rá a cipőrágásra, szét is rágott egy rosszabb cipőt, ő is megkapta, azóta a többit nem bántja. Ellopja olykor egyiket másikat, de csak eldugja, nem rágja szét.
Szóval nálunk mindkét kutyánál bejött az, hogy kaptak egyet amit rághatnak, viszont ha valamelyiket megláttam hogy rágja a cipőket, amiket nem szabad, akkor jól leszidtam. (nem ütöttem meg soha)
Teljesen rászoktak hogy a többit nem szabad rágni.
A többség cipőt már elpakoltam, de mindig marad elő egy-két.. :) Lehet, hogy megpróbálom, hogy odaadom neki egyik régit, hátha.. :)
Ha meg nem használ, akkor szenvedek vele, hogy leszoktassam.. :)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!