Van-e olyan rendelet, hogy iskolák környékén nem lehet kutyát sétáltatni?
Szóval, ha leviszem a kutyámat sétálni, akkor nem is mehetnénk iskola közelébe?! Ugyanis a környékünkön nem egy iskola van. Csak ebben a részben van 3 gimi, 2 általános, 2 ovi... nyilván nem az iskolára (magára az épületre, udvarára stb), nem a betonra végzi a dolgát a kutya. Meg akkor miért az iskola közelébe van egy kutyafuttató?!
Kistestű kutya (kölyök), nem harap, nagyon barátságos. Eddig soha senkinek nem volt baja vele, de most valaki ezzel idegesít, hogy nem sétáltathatom arra...
Mellesleg mindig sok papír zsebkendő, és zacskó van nálam, tehát fel is szedem amit fel kell.
22/L
Az önkormányzatok elméletileg hozhatnak szabályt erről, de kétlem hogy lenne értelme.
Egyáltalán hogy jutott ez eszedbe?Mert nem túl életszerű!:)
Azt már hallottam, hgoy qurválkodni és drogot árulni nem lehet büntetlenül iskola stb környékén, de hogy kutyát sétáltatni.
Nevetséges.
Szerintem is az!
Hát nem nekem jutott eszembe ez, hanem beszéltem egyik ismerősömmel, (iskola mellett lakik), hogy majd elviszem arra a kutyusomat, hogy megmutassam neki. Erre jött ezzel...
Gondoltam megkérdezem, mert én nem is hallottam ilyenről.
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a pozitív szavazat! :)
Na épp ez az!
Ezt mondtam én is neki. De utána már hagytam a francba az egészet, nem ér annyit.
Igen, előfordulhat, hogy hoztak ilyen rendeletet Nálatok.
Nálunk Csepelen, a XXI. kerületi állattartási rendeletben ez áll:
"(3) Tilos az ebeket
a) bekerítetlen ingatlanon tartani, kivéve, ha az eb szökését, véletlen megközelítését arra alkalmas elkerítéssel
megakadályozzák,
b) parkba és természetvédelmi területre beengedni vagy bevinni,
c)
20
egészségügyi és oktatási intézmény 10 méteres körzetében lévő zöldterületre, valamint játszótérre beengedni
vagy bevinni."
Ez csak azért érdekes, mert egy óvoda vagy bölcsöde (nem tudom pontosan) melletti füves részen vannak kirakva kutyaürülék kidobására szolgáló kukák, tehát az önkormányzat ezzel a lépéssel a saját rendeletének tesz keresztbe :)))
Magyarországon ennyit ér a jog...
Köszönöm a választ!
Itt a közelben egy tiltó táblát sem láttam, de ilyen kijelölt kukákat igen.
Ez az érdekes, hogy tiltó tábla nálunk sincs, kutyakaka szemetes viszont igen, pedig rendelet szerint oda nem lehetne kutyát vinni :)
Érdekesen dolgoznak az önkormányzatok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!