Kinek van NEM tenyésztőtől származó kutyája? Van/lett valami betegségük?
ma 12:13
"Tacskónk van, 1 éves 1 hónapos. Nem tenyésztőtől vettük, mivel semmi szükségünk nem volt se törzskönyvre, se agyontenyésztet kutyára!"
Istenem....E mellett nem lehet szo nelkul elmenni,komolyan.Nagyon birom,amikor valaki ugy gondolja,hogy a torzskonyves,hozzaerto tenyesztotol vett kutya az "agyontenyesztett","kenyes","beteges",de bezzeg szaporitotol,ahol meg a szulok szemelye is ketseges,tutira egeszseges kiskutyak kerulnek ki.Hova tetted az eszed?Csak gondold vegig jozanul: miert lenne egeszsegesebb egy olyan kutya,ami olyan helyen jon vilagra,ahol nem tudni,hogy a szulok milyen genetikat hordoznak (hiszen nincsenek szureseik),es meg a szaporito sem ert hozza?Van egy bizonytalan hatteru,osszemixelt kutyad.
Nekem épp szerencsém van. Szaporított beagle, másfél éves, eddig semmi probléma nincs vele:) Nagyon egészséges, és különösen okos. Hihetetlen jó agya van.
Viszont ismerősöm a labradorját szaporítótól vette. 8 hónaposan már súlyos könyökdiszpláziája volt, műtötték, és kiderült, hogy a másik lába is beteg, plusz a csipője is. Úgyhogy cipelheti műtétekre...
A következő kutyám biztosan tenyésztőtől lesz, már ki is néztem néhány kennelt. Nem fogok többet szaporítókat támogatni.
2 év körüli tacskópincsi szuka, utcán talált keverékemnek pollenallergiája van, gyógyszert szed, és fél évesen diagnosztizálták a térdkalácsficamát.
a 9 hónapos erdélyi kopó keverék kanomról, szintán utcán talált, egyenlőre még csak a csirkeallergia bizonyítódott be, de várom a fejleményeket mi lesz még velük...
én tenyészttőtől szerettem volna amstaffot, vagy vmi hasonló,örzővédőt venni, de amig minden évben összeszedek egy kutyát az utcán addig nem fogok.
Kedves kérdező mit jelent a nem tenyésztő,aki nem szaporító?
Szerintem van a tenyésztő a fajtamentő és a szaporító...kb ez a három alternatíva ha fajtatiszta kutyát szeretnél és persze vannak a keverékek de ők bárhol is fogantak a szuka gazdája legalantasabb, legigénytelenebb szaporító.
s ezzel nem a keverékeket akarom minősíteni hiszen nem ők akartak a vilgra jönni és épp annyi öröm van bennük mint fajtatiszta társaikban csak hát akárkinél is születtek céltalanul és feleslegesen jöttek a világra lsd a menhelyeken élőket vagy az utcán kóborlókat.
Tehát ki az aki nem tenyésztő és nem is szaporító: engem meg ez érdekelne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!