Medrol kutyának?! Van egy kis yorkiem és allergiára írta fel neki az állatorvos, egy hónapja szedi. Borzasztóan sok rosszat olvasok erről a gyógyszerről és most baromira félek, hogy később valami baja lesz ettől a készítménytől!
Hány mg-ot szed? Negyedenként kellene csökkenteni, ha lehet. Tabletta vagy folyadék?
Ha tabletta, akkor úgy lehet csinálni, hogy hetente negyedével csökkengeted szegénynek. :(
De azért mindeképpen rá kellene kérdezni a dokinál, az a biztos.
Quamatel mindenképp kell - már a kezdetektől a Medrol mellé.
Ezen kívül a Medrolról nem lehet azonnal leállni, mivel szteroid ezért nagyon megterheli a vesét és mellékvesét. Az azonnali leállás ezek leállását okozhatja.
Amikor az én kutyám szedte neki a napi adagja 2*1 volt először, 9 nap volt az egész kúra 3-3 napos blokkokban - először ugye 2*1-et kapott, majd 2*1/2, végül 1*1/2.
Figyelj oda mert a Medrol - de bármilyen szteroid tartalmú gyógyszer szedése alatt nagyon nagyon megugrik a kutyák folyadékszükséglete. Az enyém a kétszeresét is megitta az addigi adagjának.
Köszönöm a válaszokat!
Konzultáltam másik orvossal. Azt mondta egyszerűen ne adjam be neki többet. (???) Ilyen kis adagnál le lehet állni egyik napról a másikra 1 hónap után.
A múlthéten 2 naponta kapta, a héten 3 naponta fogja. Aztán szerintem többet nem adom be neki. 1/4-nél nem tudok máshogy leállni, mert annyira kicsi a gyógyszer, hogy az 1/4-et nem tudom negyedelni, így csak ez a módszer marad.
Olyan érdekes, hogy 3 doki 3 különböző dolgot mondott. És akkor döntsd el, hogy melyikre hallgatsz. Szerintetek nagy gáz, ha így állok le vele? Mert én már semmiben nem vagyok biztos. Utálom ezt a gyógyszert, már bánom, hogy elkezdtem szedetni vele és már meg akarok szabadulni ettől a gyógyszertől!!! De igen, azt mondta az első doki is, hogy a mellékvesét károsítja, ha hirtelen abbahagyjuk a beadását. De akkor a másik doki meg miért mondta, hogy ilyen kis adagnál lehet egyik napról a másikra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!