Hogy tesztelhetem kutyám házőrzését?
Van egy argentin dogom. Okos, meg ügyes, az idegeneket megugatja, ha közel jönnek a kerítéshez, meg ha valaki benyúlna, szerintem lekapná 1-2 ujját. :)
De, kíváncsi lettem arra, hogy ha bemászna valaki a kerítésen, akkor mit tenne, ugatna, vagy támadna is a betolakodóra.
Már próbáltam, hogy mikor nem figyel, kiosonok a házból, és ott zörgök a kertbe, mintha megakarnék fújni valamit, de oda se jött, ott maradt a ház másik oldalán.
Nem tudom, miért.
Lehet engem ismerne? A lépteim hangját, meg ilyesmit?
De, én szeretném tudni, hogy igazi helyzetben mit tenne.
Ha megkérem az egyik haveromat, hogy másszon már át a kerítésen, az jó ötlet?
Téged ismer a kutya felismeri a "szagodat" mégha 10x is fürödtél le! Ne kérj meg senkit, mert a kutya véletlen megehet belőle pár dartabot akkor Téged vagy a szüleidet felelősségre vonják, ne adj Isten börtön is járhat érte ha komoly baja esik a barátodnak. Elég egy botot belógatni a kerítésen vagy bedobni egy emberalakú madárijesztőt aztán meglátod mit csinál vele a kutya.
Ne legyél felelőtlen, élő prédát ne állíts a kutyád elé! VESZÉLYES!
argentin dog vadászkutya volt....
de jó ÖV-re is.
menj el kutya iskolába és ott kérhetsz ÖV-re megtanítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!