10 hetes német juhász kutyámnak erős hasmenése van, mit tegyek?
Én nem várnék a dokival hétfőig, az állatkórházak nyitva tartanak vasárnap délelőtt is. Nekem ez elég parvó gyanús, levert a kutya, nem eszik, erős hasmenése van, még csak 1 oltása van meg. Milyen a hasmenése, nagyon híg, már-már vízszerű? Ha igen, akkor azonnal vigyétek dokihoz, ha vért látsz benne, akkor meg pláne.
A nyers hús miatt nem kell felháborodni, a csirkétől nem lesz semmi baja a kutyáknak, sok tenyésztő is nyers hússal etet, ha nem volt romlott, akkor ettől nem lehet nagyon erős hasmenése. A tejtől már annál inkább, de mint írtad máskor nem volt baja tőle, szóval én erre sem igazán gyanakszom. De a tejet a jövőben el kell felejteni, egy 10 hetes kölyök már meg tudja enni a tápot anélkül is.
ma 14:28
Komolyan gondolod ezt a nyers hús-hamisabb kutya- dolgot?
Mert akkor nagyon el vagy tájolódva.
A kutya emésztése még mindig inkább a húsra van kitalálva. Így az hasznosul a legjobban. De ezen kívűl semmi más hatása nincs a nyers húsnak.
ma 15:38
Milyen tápot adsz?
Egy kölyök már attól is kaphat enyhe bélgyulladást, ha túl van etetve. Főleg egy leromlott állapotú. Maradj még a rizs-hús variációnál, amíg nem rendeződik a helyzet. A dokival beszéld meg ezt a hasmenéses dolgot. Talán elodázza az oltást is, amíg nem egészséges a kutya. Beteg, vagy nem teljesen egészséges kutyát felelős állatorvos nem olt.
Kölyök tápot kap frieskist. Tudom, tudom minimum prémium minőségi táp kell neki, de egy az, hogy itt falun azt nem tudtam beszerezni, másik az, hogy apukám úgyse venné meg neki. Szóval nem kell a kioktatás, a tápokról is sok mindent tudok. :)
Igen, azt tudom hogy lázas, beteg állatnak védőoltást nem szabad adni. De tényleg már jobban van, mindent széthord, rág, tép. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!