Milyen kutya a tacskó? Milyen a jelleme? Mennyire okos? Mi a hátránya annak, hogy kicsik a lábai?
Szia!
A tacsi kotorékeb. Régen rókavadászatkor használták. Mivel vadászkutya, behívása nem mindig stabil, néha önfejű, ezért átgondolandó hogy kezdő kutyás vegyen-e.
Imád ásni, és kergetni mindent. Nagyon okos, de a tanulásra rá kell venni!
A rövid lábai miatt nagy megterhelésnél tacskóbénulásra hajlamos, ezért bérházban lakóknak ajánlatos a lépcsőn ölben hordani.
Anyunak tacsija van, imádom... nagyon édes, aranyos, mókés, mindig vidám kuty, de kezdő kutyásnak én sem ajánlanám. Makacs, önfejű, le sem tagadhatná, hogy eredetileg nem házikedvencnek szánták. Imád "vadászni", kergetőzni, sokszor ha hívjuk akkor is inkább játszani akar és elszalad ahelyett, hogy odajönne.
Előre is bocsánat minden tacsistól (félig én is az vagyok!!) de nem mondanám igazán okosnak. Inkább ösztönlény.
Utolsó vagyok, de azt kifelejtettem, hogy a szobatisztaság nagyon egyedi, nekünk boxereink votlak előtte, ők is máshogy szoktak a szobatisztaságra. Mi a tacsinál megdolgoztunk rendesen a szobatisztaságért. De azóta tiszta, csak akkor elég sokáig tartott ( boxerhez képest)
Félreértés ne essék, imádom, ajánlom, de nem egy könnyű eset :-)
Az első 2 válasz miért lett lepontozva?
A mi tacsink nagyon szobatiszta volt, úgy értem, ha nem voltunk otthon, h kiengedjük, 10-12 órát is visszatartotta, nem piszkított oda. Ja, és mindig jelezte, ha dolga van. Szerintem nagyon okos, sokkal okosabb és természetesebb kutya, mint a pincsi, meg az ölebek.
Igaz, hogy későn írok, de szerintem is nagyon aranyos ahogy majd' elhagyja a füleit! Nekünk most 3 hónapos tacsink van, úgy volt olyan 2 és fél hónapos amikor befejezte azt, hogy 2 óránként alszik. A mi kutyulink még így télen pólusa végzi a dolgát, de sajnos nincs tisztába a méretével, ezért a hátsó fele mindig lelóg xDD
Muris kis jószágok, én nagyon szeretem őket!
Előnyök: Jó annak, aki sokszor megy vele napos helyre, mert ezt pl buldogokkkal nem ajánlatos csinálni. Aki sokat szeret futni, mozogni annak nagyon jó választás.
Hátrányok: Sajnos a vadász ösztöndíjat bennük van, ezért réten pl nem ajánlatos őket szabadon engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!