Hogyan szoktassam le kutyusomat erről a rossz szokásáról?
Az én kutyám is ezt csinálta és kb 1 éves korára "kinőtte".
Leszoktatni nem tudom hogy lehetne :(
ha harap, koppints az orrára, mondd hogy nem! és hagyd ott egy kis időre, ne foglalkozz vele
egy másik módszer, ezt lehet hogy nem használ. az elve az, hogy a többi kutyustól megtanulta még "otthon", ha fájdalmat okoz nekik, visítanak. amikor megharap, fel kell visítanod, úgy, ahogy a kiskutyák szoktak, ezzel tudatod vele hogy fáj. nemtudom pontosan, ezt mikorra tanulják meg, és mivel 4 hetesen hoztad el, lehet hogy ez nem működik.
Az én "kis"kutyám is ezt csinálja.:S
most lesz 8 hónapos és még mindig harapdál szeret a kezemmel "játszani" de az elején még nem is erősen de van amikor kicsit ráharap és azért fáj.. mindig mondom hogy "nem szabad" és megütöm kicsit az orrát de akkor annál jobban amikor megrázom egy picit még akkor is nem tudom leszoktatni róla..de ez nagyon idegesít..:S talán majd kinövi de azért próbálkozz, kicsit üss az orrára ha nem marad nyugton és azt szoktam hogy megfogom a nyakánál és lenyomom a földre, persze nem erősen..:) és akkor kicsit lenyugszik.:)
Én is csináltam ezt a lenyomásos dolgot a grabancánál fogva..:)
de sajnos akkor még jobban ugrál és valahogy odafordítja a száját és próbál harapni..:/ez nem jött be nekem..:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!