HA SOHA nem engedek meg valamit a kutyának, akkor is próbálkozni fog?
Figyelt kérdés
Mondják, hogy vannak domináns fajták, amik lehet, hogy évekig próbálkozni fognak, hogy csak egyszer is meg engedjek valamit, és onnantól káosz.
De ez hogy van?
Van egy kölyök, akit haza viszek, és az első perctől tiltom, hogy felmenjen a bútorokra. Akkor is felfog menni majd egyszer, és hiába szólok rá mondjuk 70 szer, ha 70 szer felmegy, csinálni fogja?
Mert nekem így magyarázta el az egyik ismerősöm. Ez így van?
2011. aug. 17. 15:50
1/4 anonim válasza:
Ha közös életetek egyéb területein nincs meg a tekintélyed, akkor igen. Az előző kutyámnál még tök kutyaanalfabéta voltam, és nem is suliztunk, mert nem volt komolyabb gond vele mindemellett. Mindig pontosan eggyel többször jött fel az ágyra, mint ahányszor lezavartam.
2/4 anonim válasza:
Ez nem kutya fajtától függ. Az az attól, hogy ő mennyire érzi magát dominánsabbnak. De amúgy előbb vagy utóbb megtanulja és nem fog próbálkozni -ha egy kicsit rácspasz az órára- de ez szerintem van így nem biztos.
3/4 anonim válasza:
ha a kölyök kutyával megérteted hogy nem szabad oda felmennie akkor nem fog de ehhez sok türelem kell mire megtanulja hogy nem lehet...ha egyszer ezt megtanulta nem hinném hogy fog próbálkozni vele..de nyílván nem egyik napról a másikra fogja ezt megtanulni..
4/4 anonim válasza:
Hát én ezzel vitatkoznék. Van nálam egy utcáról összeszedett kutya, valószínűleg csöveseké lehetett, vagy nem tudom. Hozzámkerült, rögtön felállítottam neki jópár igen szigorú szabályt. Sem őt, sem a sajátkutyámat nem engedtem fel egyszer sem a kanapéra, tehát sehonnan nem tudhatta, hogy van ilyen opció. Erre egyik reggel nem ott találtam?! :D Tényleg dominancia kérdés ez szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!