Milyen kutyafajtát válasszak? (lent)
olvasd el ezt. szerintem a legautentikusabb káj tenyésztő az országban, nagy tapasztalattal rendelkezik és többször járt kint Erdélyben, ahol ezek a kutyák még mindig dolgoznak. ő is említi ezt a problémát.
3 fajtát javasolnék:
Orosz fekete terrier
Komondor
Leonbergi
Mind a 3 megbízható terület örző.
Amúgy nem tudom,hogy miért esküszik mindenki a KÁJ-ra ott van a Komondor,ő is a nyájat őrizte a vadállatoktól a medvétől,farkastól és ő magyar fajta.
Egy Hungaricum,de éppen azért mert magyar nem kell senkinek,inkább vesznek KÁJT,mint magyar fajta Komondort.....
pedig Amerikába,mostanában nagyon sok komondort hordanak ki terület örzésre és tanyák védelmére,mert rájöttek,hogy ő is megvédi a farkasoktól a nyájt,meg tanyát,neki semmibe nem tudnak belekapni a nagy szőrétől,ezért hosszú a szőre.
bocsi az offért kérdező, de ismerem a dzselal ad-din kennelt, a honlapot is, és még mindig nem értem, miért lenne az alabai trikolir fejű, és pláne még mindig nem láttam ilyen kájt!!
egyetlen trikolort sem ismerek!
légyszi, emeld ki azt a mondatot/képet, amire te gondoltál!
egyébként, a leonbergi állítólag családi kutya, nem őrzésre való.
ne értsd félre, nagyon szeretem a komondort, de ez az a kutya, ami nekem csak messziről tetszik. tudod, a szőre.
beleragad a kosz, avar, nem tudod elvinni úszni mert 3 nap mire megszárad. nem nekem való, én szeretem a kutyám a lakásba is beengedni és ez így nem könnyen megvalósítható.
semmi gáz, de szerintem félre értettél valamit...
mert a közép-ázsiai juhász a hibás megnevezés.
ezt viszont tényleg leírják a dzselal ad-dinosok is.
és én ebből a fajtából még soha nem láttam trikolort...
de majd még utánanézek, a helyiek hogy hívják, bár a "helyiek" magába foglal pár országot... úgy egy európányi területet.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!