3éves szuka spániel kutyusom már kétszer volt megnyírva, de nagyon rosszul viselte, szájkosárral is harapott meg minden. Idén lehet elaltatják a "fodrászkodás" idejére. Ugye nem ártalmas ez neki?
Az altatás mindíg veszélyes lehet. Ha már altatták, akkor kisebb a veszély, hiszen a dokitok tudja, hogy milyen altatót használhat, amire biztos nem reagál allergiával.
Nem lenne elég bódítani?
A másik: a kutyának úgy látszik a szocializációja nem volt tökéletes. Nem szabadna így reagálnia. Kiskorától szoktatni kellett volna ehhez a helyzethez, hiszen tudtátok, hogy olyan kutyát vesztek akinek a szőre ezt megkívánja. Ezt is lehet még pótolni, menjetek el kutyasuliba, kérjetek segítséget.
én első
Kedves kérdező. Lehet, hogy a kutya szeretetben...stb lett nevelve, de vannak dolgok amiket a KUTYA ÉRDEKÉBEN meg kell tanítani egy állatnak. Mint egy gyereknek is, hogy ne nyulkáljon a konnektorba és ne rángassa a fejét a fodrásznál.
Igenis egy kutyának meg kell tanítani, hogy nem lehet ellenséges az idegenekkel, meg kell tanítani, hogyha rászólok, hogy nyugton maradjon akkor tartsa a lábát az orvosnak pl. vérvételhez. Hogy hagyja a száját kinyitni és a fogait megvizsgálni.
Látod, szereted a kutyád, de kénytelen vagy egy veszélyes altatásnak kitenni, mert nem tanítottad meg neki, hogyha rászolsz, akkor tűrje el pl. a nyírást. Azzal, hogy nem tanítottad meg ártottál a kutyának minden szeretet ellenére.
Én a helyedben a megsértődés helyett elgondolkodnék ezen és lépnék amíg nam késő, mert így évente altathatod a kutyádat, ami a korral egyre veszélyesebb lesz.
Mindig kiráz a hideg ha ilyen ötleteket látok!
komolyan mondom félelmetes ez a lusta világ ahol inkább altatják a kutyát meg teletömik nyugtatóval mintsem megtanítsák neki a helyes viselkedést! PÁR NAP AZ EGÉSZ!!!!
vagy miért nem lehet másképp megoldani? mechanikus nyíróval, vagy ollóval?
Te örülnél neki ha benyugtatóznának csak mert nem tudod hogyan viselkedj?
Ha belegondolunk,hogy a spánieleket sok országban használják pl.rendőrségi munkára,biztos,hogy nem a fajta ilyen.
Az agyonajnározott,idegbeteggé tett kutya ilyen,de ez nem fajtafüggő!
Nem belenyugodni kell a helyzetbe,hanem elvinni olyan kutyasuliba(nem,nem lesz szegénykének semmi baja ott,és nem szégyen ilyen helyre járni a kutyáddal,az ebek nagy része jól is szórakozik a suliban),ahol van szocializáció és rehabilitáció.
Ne a kutyát sajnáld,hanem magadat!
Még valami:olyan normális kutya-gazda,pontosabban falkavezér-kutya kapcsolatban nem fordulhat elő,hogy nem tűr,nem enged meg valamit!
Nekem spánielnél kicsit komolyabb fajta kutyám van/volt(bullterrier),de szép is lett volna,ha nem az van,amit én mondok!
Ahova én viszem,történjen vele ott akár fájdalmas dolog is(állatorvos pl.),ott nyugodtan tűrnek mindent.
Ha én kimegyek a helyiségből,akkor hiszti van,de míg ott vagyok,egy hang sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!