Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyát szabad biciklin ülve...

Kutyát szabad biciklin ülve sétáltatni?

Figyelt kérdés
Nem fognak megbüntetni érte a rendőrök? Nem harapós, de van neki szájkosara is, érdemes felrakni ilyen esetben?
2011. aug. 16. 22:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
23%

Csak nyugodtan, ha meg akarsz halni, vagy el akarod gázoltatni a kutyád, esetleg a kettőt egyszerre akarod elkövetni.

Egy icipici kérésem van, nehogy elém merj kerülni!!!!

Felelőtlenség, ugye tisztában vagy vele? A nagyképű lusta parasztok szokták a kutyát bringával futtatni.

2011. aug. 17. 00:42
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

én személy szerint szoktam így is sétáltatni a kutyust, és nem tudok róla, h nagyképű lusta paraszt lennék. :)) a kutyám viszont nagyon szeret így sétálni, mert kellőképp kirohangálhatja magát. ha pórázon viszem, egyszerűen nem tudok olyan tempóban és főképp olyan sokáig futni, ami neki kellene.

korábban vittem erdőbe, ott elengedtem, futkározhatott. de mint írtátok, a vadászok miatt nem merem mostmár kivinni. illetve jómagam is lovas vagyok, és pontosan tudom, h a lovasok mennyire imádják a póráz nélkül sétáló kutyulikat, akármennyire szelíd is...... :)

a betanítás a durva igazából, mert az elején folyamatosan átrohangált a kerék előtt, nagyokat rántott, sokszor voltam esésközeli helyzetben. de pár alkalom után olyan szépen megtanult bicikli mellett menni :)) egyből megáll, ha arra kérem, eszébe sem jut rángatni. az egyetlen mumusunk az idegen macskák (miénket imádja), de olyankor meg leszállok, és sétálok a bicikli mellett amíg el nem múlik a "veszély", mert ez az egyetlen olyan helyzet, amikor képes lenne vállastól kihúzni a karomat. :)

pórázon is szoktam vinni természetesen, hiszen ilyenkor tud szaglászni, és mindent alaposabban szemügyre venni. a bicikli azokra a napokra van, amikor tombolós kedve van, vagy régen voltunk sétálni és csak a rohangálás jár a fejében, amikor meglátja a pórázt a kezemben :D

azért hozzátenném: nem Bp. belvárosában lakok, hanem egy Pest melletti városban. itt is vannak nagyon forgalmas utak, azoknak a közelébe sem megyek ha biciklivel vagyunk!

2011. aug. 17. 03:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Az erdei séta alatt a kutyára tegyél egy hámot, oldalán egy nagy fényvisszaverős reklámtáblával, hogy a vak vadász is lássa, nem kiszökött kóbor kutya. Telszámot is írd rá, meg azt, hogy:

"Tisztelt vadász úr, a kutyám nem parlamenti képviselő. Nem lop, nem csal, nem hazudik. Kérem, NE lője le!"

2011. aug. 17. 12:06
 14/15 anonim ***** válasza:

amúgy is hámmal sétáltatom, ami elég feltűnő, de hidd el, hogy a vadász pont lesz@rja, mi van a kutyán, kutya és kész, egyre megy! vadász ismerős például azt mondta, hogy ő azért nem szereti a kutyákat az erdőben, mert pl. a vaddisznók soha többet nem mennek vissza arra a területre, ahol egyszer kutyát éreztek! akár pórázon volt, akár nem. ha szabadon van, meg joggal feltételezheti, h kóbor, akármit aggatsz rá.

nem mindenkinek van idegbeteg panel kutyája, aki nem tud 5 percre megülni a seggén... az enyém egy nagyon jólnevelt, engedelmes kutya, sokkal intelligensebb mint sok ember, éppen csak nem szólal meg, helyette szinte a tekintetével beszél, elképesztő! séta közben mindig figyel rám, kontroll alatt tudom tartani, és nem bravúroskodok. tisztában vagyok vele, hogy mit lehet és mit nem. ha nem tudna bicikli mellett menni, nem vinném magammal, ez ilyen egyszerű. sosem kockáztatnék egy esetleges balesetet!

2011. aug. 19. 02:07
 15/15 anonim ***** válasza:
53%

nekem 3 kutyám van, ebből csak egyet szoktam biciklivel sétáltatni, pont azért, mert felmérem, melyik kutya milyen vérmérsékletű...

a Holland juhászom gyönyörűen jön mellettem, nálunk is egyedül a cica lehet veszélyforrás, de ha látok macskát, már jó előre siccegek, így mire a kutyám odaér, már nem talál semmit.

a kotorék eb keverékemet viszont nem viszem sétálni, mert nem akarom kockáztatni, hogy befusson valamelyik tyúkólba...

a közép-ázsiaimat meg azért nem futtatom így, mert még kicsi, és már így is épp elegen félnek tőle, tiszteletben tartom, hogy van, aki nem szeretne ilyennel szabadon összetalálkozni.

én sem érzem magam nagyképű parasztnak...

azt a pasit sokkal inkább, aki képes velem (21 éves lány) olyan stílusban üvöltözni mindenféle átmenet nélkül, amit én élő lénnyel szemben nem engedek meg magamnak, mert biciklivel sétáltatom a kutyám egy kis falu utcáján.

pláne úgy, hogy a kutyám semmit nem csinál, csak jön szépen mellettem.

ha morgott volna rá legalább!... vagy egyáltalán ránézett volna!!!!!!

ááá sok barom van.

2011. aug. 19. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!