Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek is buta kutya a...

Szerintetek is buta kutya a beagle?

Figyelt kérdés
Van egy beagle-keverék kutyusom, most egy éves. Mindenkitől csak azt hallom, hogy milyen buta kutya a beagle meg hogy nem lehet tanítani, nem figyel oda, ha hívom akkor se jön oda... stb. Szerintetek is így van? Én szerintem nem fajtától függ hanem hogy mennyit törődnek a kutyával.
2011. aug. 16. 12:19
 1/10 Catz ***** válasza:

Nem buta, makacs.

Vadaszkutya, szag utan megy. Nagyon ertened kell a kutyakohoz, hogy elerd, hogy kinnti környezetben is rad figyeljen.

MEg kell talalnod a megfelelö motivaciot neki. Pl. egy darab nyulszört, vagy rokabunda darabot...

Hasznald a fantaziadat :)

2011. aug. 16. 12:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
a beagle egyáltalán nem buta fajta...de ha nem neveli valaki, akkor tök mindegy
2011. aug. 16. 12:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Vadászkutya, ami ráadásul a mai napig munkakutya. Így aztán nem lehet buta :)

Csak értő gazdi kell hozzá.

2011. aug. 16. 12:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem buta kutya.Nekem is van és nagyon tanulékony/okos kutya,csak a megfelelő motiváció kell neki.Aki meg ezt mondja annak vagy nincs vagy csak nem tudja nevelni..Őket máshogy kell nevelni mint a többi fajtát pl. a Német juhászt

Mivel ők vadászkutyák és a szag után mennek,de kitartó munkával és odafigyeléssel nagyon okos kutya válhat belőle.Egy a baja,hogy makacs és kitartó.(Persze ez van,hogy nagyon jó tulajdonsága)Amit egyszer a fejébe vesz abból nehéz kizökkenteni.:))

2011. aug. 16. 13:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Mivel motiválod? Pl párizsi, sajt vagy valami hasonló jutalomfalattal? :D
2011. aug. 16. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs buta kutya. Hozzá nem értő gazdi viszont van bőven. Meg olyan is, aki hozzászokott más fajták vérmérsékletéhez (pl én) -vizsla keverék, amerikai bulldog, boxer- és hirtelen egy energiabomba kis terrierhez jut:)

Más: egy beagle gazdi szintén azt mondta amit te, hogy buta a kutyája. Ezt én nem tudom elfogadni, mert valószínüleg arról van szó hogy az előző kutyájához hasonlítgatja-(német juhász)és teljesen figyelmen kívül hagyja hogy azért vannak fajtára jellemző sajátosságok is. Igen, rengeteg múlik a gazdi tanításán, szerintem 95 százalék, a többi a fajta jellemzőkön. Meg ugye hogy mire akarja használni a kutyát az ember. A boxerem a keresd parancsnak nem volt mestere, a kis terrierem viszont 9 hónaposan száz százalékos kint a szabadban is!! A boxer meg másban volt jobb, hát ennyi.

2011. aug. 17. 00:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen párizsival meg sajttal,habár inkább csak párizsit szoktam használni...egyszerűen imádja és bármit megtesz érte.Remélem sikerül majd tanítanod és rájössz,hogy mivel tudod motiválni és hogy tudod magadra vonni a figyelmét.(Én ehhez azt a módszert használtam,amit a Póráz két végén című műsorban láttam,hogy a jutalomfalaltot odaemelem a szememhez és mondom neki,hogy "Nézz rám!" és mikor a szemedbe néz(Nem a kajára!!!) akkor odaadod neki és nagy dicséret,simi.:)) Én ezt megtanítottam neki,és ha szólok neki,h "Nézz rám" akkor mindig rám néz,és rám figyel.:)))
2011. aug. 17. 12:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem buta, hanem makacs!!! Érteni kell hozzá megnevelni és ennyi
2011. aug. 18. 16:27
 9/10 anonim válasza:
100%

nekem van egy 4,5 hónapos beagle-m,nekünk is mondták,hogy nem okos.az orvos is azt mondta,hogy buta.

Szerintem ez hülyeség.Ha egy kutyával foglalkoznak rendesen,nem lehet hülye.

A Beagle makacs,konok és nem buta.Ha éppen nincs forrónyomon,hallgat a nevére,és való igaz,kajával bármire rá lehet őket venni.

2011. aug. 18. 19:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősömnek kettő is van, és rendkívül jólnevelt,fegyelmezett,értelmes kutyák. De foglalkozik is velük eleget, iskolába is jártak. Különben nekem külsőre is nagyon tetszenek, egészséges alkatú, életrevaló kutyák, nincsenek túltenyésztve.
2011. aug. 19. 06:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!