Mit tegyek hogy ne ugassanak ennyit?
Pontosan mit jelent az, hogy rendszeresen sétáltatjátok őket? Estefelé vidd el őket minden nap 2 órás sétára, közben fussatok is, vagy ha olyan helyen tudtok menni, akkor engedd el őket. Egy fáradt kutya nem fog órákig ugatni.
Ha egy kutya látszólag ok nélkül, sokáig ugat, az általában azt jelenti, hogy unatkozik, nincs lemozgatva.
Nem vagyok kiképző, csak a saját kutyáimmal szerzett tapasztalatok alapján írhatok.
Semmiképpen sem megengedett nálam a "kollektív őrjöngés" :) 4 kutyával ez már túl sok lenne.
Végül nekem a virágspriccoló vált be, illetve ennek nagyobb formája a slag.
(Egyébként nem félnek a víztől, de ezt utálják, főként hogy látják rajtam hogy ez büntetés.)
Szóval most már kiabálnom sem kell, elég ha csak megfenyegetem őket a kezemmel.
Amikor kint vagyok velük, akkor meg sem próbálják az ugatást. Én ennyit tudtam elérni.
De előtte mindenképpen érdemes lenne megnézni valahogyan mit is ugatnak, van-e konkrét oka. -Mint ahogyan ezt előttem is írták.- Lehet hogy a séta után történik valami ami kiváltja. (Láncra, kennelbe kerülnek stb.)
(Én eltakartam a kerítés azon részét ahol a legtöbbet tomboltak eleinte.)
(De az is fontos hogy a séta folyamán tudjanak rohangálni is, ne csak pórázon menjenek, hanem rendesen le legyenek dolgoztatva.
Agyilag is el kell őket fárasztani, erre az olyan helyek nagyon jók, ahol sokat lehet szimatoltatni. stb.)
Pl. Egy agility iskola is nagyon jó buli szokott lenni a kutyáknak.
Egyébként minden kutyánál más válik be! Kísérletezgetni kell, túl kell járni az eszükön valahogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!