Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha sétáltatás...

Mit tegyek, ha sétáltatás közben beszólnak, hogy ingerlem a kutyákat?

Figyelt kérdés

Már többször ért ilyen beszólás.

Elmegyek sétálni a kutyámmal, és hát városban lakok, kertvárosban, tehát ki kell sétálni valahogy a házak közül.

És itt sok kutya van. És a legtöbbje imád ugatni, egész nap arra várnak, hogy menjen el valaki az utcán, és ugathassanak ezerrel.

És már többször szóltak be lakók, hogy "Húzzál már innen, nem látod/hallod, hogy megőrülnek a kutyák.

Minek jössz ide?! Menjél másik utcán!!! Ha még egyszer itt látlak, hogy ingerled a kutyáddal az enyéimet, esküszöm, hogy rád engedem mindet!!!"

Próbáltam megbeszélni, hogy sajnálom, megyek máshol. De ez addig ment, amíg kb az összes létező utcában szóltak már be ilyen szép, és kedves szavakkal.

A levegőbe meg nem repülhetek a kutyámmal. Pedig szívesebben tenném, mint hogy ezt hallgassam. Próbáltam gyorsan, menni, szinte már futni ott, ahol szóltak be, de akkor meg még jobban ingerelte a mozgás a kutyákat, és jobban ugattak.

1. ilyenkor mit tegyek, végülis jogom van elmenni a kutyámmal bárhova nem? A postást is leszólják az ilyen emberek?

2. Tényleg rám engedik a kutyájukat, vagy próbálnak megijeszteni?

3. Ha tényleg rám engedik a kutyájukat, mit tegyek?

4. Lehetne valahogy hogy ne konfrontálódjak a kutyámmal? Mert akkor is elfogom vinni sétálni, ha majd puskával állnak elénk.

2011. aug. 14. 19:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
20:37 vagyok, az én kutyám majdnem megölte a ránkszabadított fél. És tucatnyi más alkalommal (olyankor magától szabadult ki nem rándengedték) csak azért nem sebesült meg mert gyorsabbak voltunk vagy erősebbek. Bár lehet hogy csak felénk ilyen gyakori a komolyan támadó kutya.
2011. aug. 14. 20:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát erre mondják, hogy két dolog végtelen, az emberi butaság, és a világegyetem. De utóbbiban még Einstein sem volt biztos.

Nem egyszerű az ilyen szitu...

Az is igaz, hogy a legtöbb kutya, ha birtokon belül van, "kerítést szaggat", mikor valaki a territóriuma előtt elmegy. És elképzelhető, hogy ha kijutna, ott közel sem lenne már agresszív/feszült stb.

Valami gázspray, paprikaspray hasznos lehet, ha mégis bajba kerülnétek...

Sétálj csak ahol Neked jólesik. Nem a Te hibád, hogy másnak ideges, feszült, szocializálatlan, soha kerten kívül nem járt kutyája van, ha ez az oka az ugatásának.

Én talán azt próbálnám még meg, hogy nem reagálok, ez persze nagyon nehéz... Az jutott eszembe, hogy fülhallgatóval mennék végig azon a szakaszon, valami jó kis zenélve a fülemben, hogy ne is halljam, ha óbégatnak nekem.

Mondjuk azt nem tudom, hogy a kutyusod maga hogyan viseli ezt a dolgot. Nálam alapból a kutya bal lábnál sétál (pórázon vagy anélkül - általában pórázon), és a kerítés mögött acsarkodókra egyáltalán reagál. Soha nem ugat vissza, a maximum reagálása, hogy odafigyel, de ha ilyenkor pl. elkezd izgatottan lihegni, azonnal korrigálom.

Jó módszer erre ilyenkor jutalomfalat, klikker, hogy az ilyen feszült helyzetekben is Te maradhass a vezér.

És hát nehogymár ne mehess sétálni, arra, amerre Te szeretnéd... Közterület.

Mondjuk ilyen tapasztalatom nincs, velünk azért ordibáltak, hogy szedjem fel a kutyamakit, mikor csak pisilt a kutyám... Merthogy kislány a szentem, guggolva pisil, és ugye a tudatlan kétlábú azt hitte, kakilt. Természetesen mindig felszedem, sőt, másoknak is szoktam zacsit adni, ha kell, annyi van nálam mindig. :)

További jó (és konfrontációmentes) sétákat kívánok!

2011. aug. 14. 22:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Velem is előfordult már ilyen, amikor 12 évesen sétáltattam a nagytestű keverék kutyámat. Egy idióta hapsi ráengedte a kutyámra az óriás schnauzerjét, de szerencsére az én kutyám simán lenyomta, aztán még ő könyörgött, hogy szedd le róla! szedd le! szedd le! Ráadásul még csak másodszor mentünk arra és csak azért, mert felfedeztem ott egy tök jó rétet az utca végén. Hát többet nem mentünk.

Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy van aki igenis képes megtenni, hogy kiengedi a kutyáit. Hiába van joga az embernek ott sétálni, ha aztán viheti a kutyát az állatkórházba meg pereskedhet miatta. Én manapság már inkább nem kockáztatok, pláne hogy most egy westie-m van. Ahol beszólnak inkább elnézést kérek és sietve távozom.

2011. aug. 14. 23:32
 14/14 anonim ***** válasza:
74%

A mi régi utcánkban,ahol laktunk a szomszédnak volt két skót juhásza,még a madarakat is megugatták,nem tudtak kussban lenni.Egyik nap arra jött egy hatalmas akita keverék.Gyönyörű volt,és kifejezetten barátságos.A két dög elkezdett ugatni,mire az idióta gazdájuk kiengedte őket az akitára.A kóbor kutya fogta a két skót juhászt,az egyiket úgy elverte,hogy nem bírt felállni,a másikat meg végighúzta egy kb 200 m-es vágottkavicsos útszakaszon.Mindkettő túlélte.Ezután nem sokkal elköltöztünk és lett egy kutyám.Apró foxi lányka volt,ekkor nekik már egy szamojédjuk(aki gerincbeteg)volt meg egy goldijuk.Elmentem a kerítésük előtt,a goldi vadul ugatott,mire ez a fäsz kijött a házból,és szó nélkül rámengedte a kutyát.Szerencsére a kutya nem volt olyan,mint a gazdája,nagyon aranyos volt,barátságos.Ekkor mondtam neki,hogy ha még 1x ilyet tesz,feljelentem,ugyanis jogom van közterületen sétáltatni a kutyám.

Ezzel a hosszú szövegeléssel csak azt akartam mondani,hogy nyugodtan sétáltasd a kutyádat abban az utcában,amelyikben akarod,mert JOGOD VAN HOZZÁ!Ők meg bármit mondhatnak,szólj vissza,hogy igenis jogod van közterületen sétáltatni a kutyádat,még ha fejreállnak is.:)

2011. aug. 18. 17:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!