Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől hányhat sárgát, vizeset,...

Mitől hányhat sárgát, vizeset, olykor habosat a kutyám?

Figyelt kérdés
Nemrég kaptam egy kutyát, már 4 éves (westie), szóval nem egy kölyökről van szó. Amikor hozzánk került, reggel és este fele mindig hányt, általában sárgásat és vizeset bár volt hogy fehér habos volt. Az előző gazdiját megkérdeztük, hogy nála is hányt- e, ő viszont azt mondta, hogy nála soha... Én nem hiszem, hogy nálunk kezdett el hányni a kutya... Aztán körbenéztem a neten, és találtam egy olyan cikket, hogy ha adunk neki háztartási kekszet, akkor nem fog hányni. Adtam neki - nem is hányt, amikor kapott, de ha a reggeli séta előtt nem adunk neki, akkor hányni kezd. Mitől lehet ez? Vigyem orvoshoz? Kb. 2 hónapja van nálunk a kutya, és azóta csinálja.
2011. aug. 13. 07:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A Pedigree pont ugyanolyan szar, mint a Chappy. A Multifit is hasonló kategória. Nézzétek már meg az összetételét! Egy ragadozónak elég 4% állati eredetű fehérje?
2011. aug. 13. 09:58
 12/17 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek a táppal van baj? Cseréljem le?
2011. aug. 13. 10:50
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha a közeletekben van egy nagyobb kisállatbolt, olyan amibe CSAK állatoknak való holmik vannak, akkor menj el, mond el az eladónak a problémádat, mond el, hogy milyen fajta kutyád van, hogy mennyi ídős, és ő majd ajánlani fog valami jófajta kutyatápot, ami a kutyádnak is jó lesz!
2011. aug. 13. 11:23
 14/17 anonim ***** válasza:
Az én kutyámmal is ez volt! Azóta nem csinálja, hogy Royal Canin-t kap! Nekem akkor is csinálta mikor túl későn kapott reggelit. De csak reggel hányt és azon kívül semmi baja nem volt! Szóval én is tápcserét ajánlok!
2011. aug. 13. 12:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen árkategóriában tudtok gondolkozni, de tény, hogy a Chappi, Friskies, Darling, Pedigree, teszkós-osanos tápok a legrosszabbak.

Acana, Orijen, Eukanuba, Hills, Taste of the wild - ezek nagyon jók, az árukon is látszik...

Ami árban nagyjából a kettő között van, az a Belcando, Brit, Flatazor, Happy Dog, Josera, DogChow, ProPlan.

Az utóbbi időben csak jókat olvastam a Joseráról, ár-érték arányban azt mondják ez éri meg a legjobban.

Ha e mellett döntesz, akkor ezt a webshopot ajánlom, mi itt találtunk Joserát a legolcsóbban:

[link]

Illetve amit még vegyetek figyelembe, tudtommal a westiek nagy része hajlamos a csirke allergiára. Tehát jó lenne olyan tápot választani, ami csirke mentes. Még ha nem is allergiás rá, akkor is felerősíthet egy esetleges allergiát.

Az én kutyám nem allergiás rá, ettől függetlenül hipoallergén tápot kap, Acana Lamb & Apple.

Jobbulást a kutyusnak:)

2011. aug. 13. 16:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 éves yorkim van és nálunk is sűrűn elő szokott fordulni ez a sárgás habos hányás.

Eleinte mindig rohantam vele az állatorvoshoz, de már megtanultam a dokitól mit kell neki adnom hogy helyrejöjjön a kis gyomra.

Vegyél állatpatikában GASTROFERM PET-et (multivitamin és probiotikum), ez helyreteszi a pociját. Nálunk mindig van itthon tarcsiban ha épp kell. Bele kell keverned az ételébe egy kávéskanálnyit.

És adj neki minőségibb tápot. Én mondjuk Royal Caninnal etetem, felesben kap konzervet és tápot. Ne legyen egyhangú a kajája.

Több mindentől lehet hogy hányt. Benyalhatott valamit, a környezetváltozás okozta stressz stb.

Nálunk már akkor depis lesz ha látja a bőröndöket és kezdek bele pakolni (mondjuk mert megyünk nyaralni), olyankor összehány mindent de előfordult hogy be is pisilt pedig másfél éve szobatiszta. Hja igen a bőröndökhöz köti hogy volt már 2-szer kutyapanzióba míg nyaraltunk, de mivel ennyire megviseli ez az 1 hét távollét tőlünk /mert mindkétszer kutyapanzióból már mehettünk is az állatorvoshoz mert hasmenéses, és hányós lett állítólag igedi alapon a drágám :-)/ ezért már csakis szigorúan jön velünk ő is nyaralni. Igaz macerásabb így olyan helyet keresni ahova lehet vinni, de hát ez van, ő is családtag! :-)

2011. aug. 13. 17:06
 17/17 anonim válasza:
Üdv! Mi lett a kutyussal? Kiderült mi a baja? Az enyémnek is ugyanez van, majd mindennap ilyet hány, pedig prémium tápot kap.
2018. júl. 15. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!