Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem néz ki ultragázúl így egy...

Nem néz ki ultragázúl így egy dobermann?

Figyelt kérdés

[link]

Ha nem tudnám, hogy így néz ki "természetesen" nem mondanám rá SOHA, hogy egy dpobermann.

Nem cikis kicsit?

Mert a dobermannak keménynek kéne kinéznie, nem egy kopónak nem?

2011. aug. 12. 15:38
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
79%
ez egy nagyon szép kutya, így ahogy van
2011. aug. 12. 15:39
 2/33 anonim ***** válasza:
52%
olyan mint egy kis kopó...nekem se tetszik... nem is vennék olyat akinek van füle és farka...mondjuk nem vagyok dobi fan ez is igaz...
2011. aug. 12. 15:41
 3/33 anonim ***** válasza:
58%
az a gáz h vágják a fülét-farkát.
2011. aug. 12. 15:43
 4/33 anonim ***** válasza:
65%
Te nemtudod mi az a dobermann ezekszerint. Attól mert nem kupírozzák a fülét/farkát attól még ugyanúgy dobermann marad és NEM, nem kell kinéznie keménynek a fülkupírozása ugyanis régen betegségmegelőzés vagy valami hasonló végett történt és nem mint manapság, divatszerüen csak hogy keménynek nézzen ki és az emberek mennőzzenek vele az utcán. Lehet hogy hasonlít az erdélyi kopóra de a tulajdonságaik egyáltalán. Ugyanis az egyik vadászkutya a másik meg nem. És egyáltalán nem cikis, sőt nagyon is aranyos. A cikis az amikor a szobakutyákra aggasztanak ruhákat csak azért mert cuki...
2011. aug. 12. 15:43
 5/33 anonim ***** válasza:
61%
Így is ugyanaz a kutya, mintha csonkítva lenne. Minek kínozni? Majd hozzászoknak az emberek előbb-utóbb a fajták természetes kinézetéhez.
2011. aug. 12. 15:48
 6/33 anonim ***** válasza:
49%
szerintem így néz ki normálisan, és fül nélkül borzasztóan természetellenes, és torz. Ha a természet olyan füleket akart volna neki, nem kellene szerencsétlent csonkítani. Csak az emberi butaság képes ilyen képtelenségeket csinálni egy állattal
2011. aug. 12. 15:49
 7/33 anonim ***** válasza:
22%

Nekem sehogy sem tetszenek ezek a kutyák!

23N

2011. aug. 12. 15:53
 8/33 anonim ***** válasza:
81%
azért a tenyésztett kutyák kinézetének nem sok köze van a természethez... ezt el kéne felejteni... egyszerűen csak nem lehet megoldani, hogy ez a fülszerkezet genetikailag álljon fel ezért levágják illetve a vékony ostorszerű farkát is... semmivel sem fájdalmasabb műtét mint egy füllyukasztás.. és egyáltalán nem viseli meg a kutyát... ha aközött kellene választani, hogy egy kutyának levágják fülét farkát vagy a kerítés végében láncon tartsák szerintem a kutya is az előbbit választaná és amíg ilyen állatvédelmi problémáink vannak mint, hogy kutyákat/macskákat stb kínoznak halálra addig nevetséges ezzel a problémával foglalkozni..
2011. aug. 12. 15:57
 9/33 anonim ***** válasza:
45%

én nem szeretnék vitázni, csak egyet nem értek.

Többek közt a Dobermannra is azt mondják, hogy mivel a fajtajelleg megkívánja vágják a fülét farkát.

A FAJTAJELLEG??? A fajtajelleg a kutyák VELE SZÜLETETT külső és belső tulajdonságát tükrözik, ergo ez nem fajtajelleg, mivel nem így teremtette meg a Jóisten ezt a kutyát, hanem mi emberek csonkítjuk. Akkor miről is beszélünk??

2011. aug. 12. 16:04
 10/33 anonim ***** válasza:
36%

A csonkítás hívei mindig arra hivatkoznak,hogy jobb a kutyának csonkítva,mint pl.láncon.Nem kicsit unalmas már ez a kamu duma.Semmi köze nincs egymáshoz a kettőnek.Idétlenné csonkított kutyát is tartanak láncon vagy más rossz körülmények között.

Sőt,sokszor azokat még inkább.Megveszi a paraszt divatból a csonkított "kemény"kutyát,mert milyen vagányul néz ki.Utána nem bír vele,bevágja a disznóólba vagy az udvar sarkába láncra.

2011. aug. 12. 16:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!