Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy szoktassam jobban magamho...

Hogy szoktassam jobban magamhoz kutyámat?

Figyelt kérdés
Hallgat rám és nagyon szeretem a kuytámat sokat szoktunk sétálni meg leszoktam vinni úszni is de ugy érzem h mindenkivel ugyanugy viselkedik mint velem h szoktathatnám jobban magamhoz(1 éves)??többet legyyek vle(pedig sokat szoktam vele kint lenni)mitt csináljak
2009. ápr. 12. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Hát vannak olyan fajták amelyek alapból ilyenek, de sajna azt veszem észre, hogy mostanában egyre több kutya ilyen, azok is, akik elvileg máshogy viselkedének. Mert mindenhol ezt tanítják. Szocializáció, minnél több ember, barátságosság. Ez kell is, de miért is baj az, ha a kutyám nem imád mindenkit?

Milyen fajta kutyád van? Ha nem kéne mindenkit imádnia, akkor szerintem várj még egy kicsit mert ilyenkor alakul ki az őrző hajlam is. Vagy ha odamegy másokhoz akkor fuss el, vagy tedd magad érdekesebbé. Egyébként erre én is kiváncsi vagyok! Megyünk terelőtáborba, és az első négy nap avval telik, hogy próbálom egy cosmó kutyáról eldönteni, hogy ki is a gazdája. Amikor már épp biztos lennék, akkor mindig jön valaki más, akinek jobban örül, vagy akinél póráz van. És a végén kiderül, hogy az a gazdája, aki eszembe sem jutott! Nagyon érdekelne, hogy miért kell a kutyának az idegenekkel úgy viselkedni, mint a gazdájával? Vagy akinek ilyen kutyája van az igazán megmagyarázhatná mert régóta töröm ezen én is a fejem!

2009. ápr. 12. 19:12
 2/10 A kérdező kommentje:
nekem beagle kiskutyám van,de tényleg annyira szeretem imádom de ugy érzem h ő nem annyi ragaszkodik hozzám.h lehet ezt megváltoztatni kaja,még ennél is többet legyek vele....stb. akármit hajlando agyok kiprobálni.
2009. ápr. 12. 19:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Hááát szerintem a beagle az pont nem az a fajta, aki a gazsáján kivül tojik mindenkire... :S Legalábbis én még nem láttam olyan beagle-t... Meg kell evvel barátkoznod... Vagy amikor kaptad akkor nem tudtad, hogy valószínűleg nem fog hideg tekintettel elsétálni más emberek mellett? :(
2009. ápr. 12. 19:21
 4/10 A kérdező kommentje:
a sétánál szépen jön mellettem nem is nézz senkire csak szaglászik meletem a lábamnál.csak ha kimegyek olyan mintha sse tudná h én vagyok a gazdája.van néha heti egy alkalom amikor rájön vlami és vlem van csak..
2009. ápr. 12. 19:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem tipp, hanem a személyes történetem. Megtámadta a kutyámat kétszer doberman, egyszer egy staffordshire-roti keverék, és mindannyiszor ösztönösen felkaptuk, utána nagyon erősen ragaszkodott és bízott bennünk a kutyu. Tehát valami olyan helyzet kell, ahol érzi, hogy számíthat rád, de nem tudom hogy lehet ilyet veszélytelenül előteremteni.
2009. ápr. 12. 19:56
 6/10 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell művi veszélyhelyzet meg szeretgetés pátyolgatás sem. Egészséges alá-fölé rendeltségi voszonynak kell lennie. Egy kutya nem attól fog ragaszkodni hozzád, mert te olyan nagyon szereted. Egy kutya határozott, kiszámítható (ha kell) keménykezű vezetőt keres, nem kispajtást.
2009. ápr. 12. 20:07
 7/10 A kérdező kommentje:
de akkor h csináljam??mert azt még mindig nem tudom :D
2009. ápr. 12. 21:17
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A legegyszerűbb az lenne ha kutyasuliba vinnéd. Mégpedig azért, mert egy aránylag makacs és nehezen kezelhető fajta, nagyon megy az orra után, komoly fegyelmi problémák lehetnek vele egy egyszerű alapképzésnél is. No már most, fegyelmi gondoknál nyilván kell valamilyen retorziót alkalmazni, bőven lesz lehetőséged konfrontálódni a kutyával, ellenőrzött keretek között. A tanultak alapján otthon is gyakorolnék vele. Véleményem szerint ez komoly változást hozna a kapcsolatotokban, bár ha kan kutya akkor benne van a pakliban, hogy ennek ellenére sem lesz az a kifejezetten "bújós".
2009. ápr. 12. 22:18
 9/10 anonim ***** válasza:
76%
No meg ivartalanítani kéne mindenképp, ez az alap ha nem tenyészállat. Sokat segítene ez is a dolgon.
2009. ápr. 12. 22:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Rúgd jó erősen pofán akkor már ragaszkodni fog hozzád4!!!!!
2013. ápr. 25. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!