Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Házőrzőnek milyen kutyát...

Házőrzőnek milyen kutyát ajánlanátok? És hány darabot? (én min. Kettőt szeretnék)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy mostanában nagyon félek, hogy betörnek hozzánk, ezért elhatároztam, hogy hozok ide házőrző kutyát. Jó pár fajta felmerült bennem, felsorolnám, hogy melyeket gondolnék én, persze ha ezeken felül tudtok más fajtát ajánlani azokat is szívesen veszem.

Németjuhász - Erről nem tudok semmit, hogy házőrzőnek milyen lenne.

Rottweiler - Erről azt hallottam, hogy képesek megbolondulni, bekattanni, nem tudom mennyire igaz?

Dobermann - nekem a vékony testalkata miatt gyengének tűnik. Szerintetek?

Kaukázusi juhászkutya - szerintem ez lenne a legideálisabb, mert bennem legalábbis félelmet kelt, pláne ha kettő is van belőle és télen jól bírja a hideget. :)

Egy ismerősöm ajánlotta még a Bullterriert, de szerintem azok nem házőrzőnek valók.

2011. aug. 10. 00:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

látszik, hogy nem értesz ehhez a fajtához, csak könyvekben olvastál róla..

hidd el, hogy van, és egyáltalán nem elhízott, az enyém nem tudom, hány kiló, de teljesen normális, az orvos már kölyökkorában hüledezett, hogy úristen mekkora lesz.

képet ne haragudj, de nem küldök, mivel még mindig idegen vagy, és a címemben a nevem is benne van.

de mint mondtam, ha kicsit utána olvasol, nagyon is hogy vannak 100 kilós példányok, bár tényleg nem sok.

Azon minden van, csak háj nem.

Az, hogy az átlag marmagasságba mi van beírva, ennél a fajtánál pont semmit nem jelent, mivel Türkmenisztán területein belül több fajta változata él, van, ami nem is hasonlít a másikra...

Gondolj bele, kicsit nagyobb terület, mint Magyarország...

Kicsit fejletlenebb is a közlekedés. (még ennél is...)

Több ezer éve csak a legjobb kanokat tartják meg, a kutyaviadalokon elfől, ki pározhat és ki nem...

Most innentől mit magyarázzak még?...

az én kutyám apjának marmagassága 82 cm volt, és mondta a pasi, hogy az enyém ezt is meg fogja haladni.

Engem mondjuk nem ez érdekelt, de igaza lett.

csak az enyém még az anyja izomzatát is örökölte. az apa kicsit véznább volt.

jól lett összerakva és pusszantás.

2011. aug. 10. 11:02
 22/29 anonim ***** válasza:

dobit - télen bent kell tartani,garázs vagy vmi

roti - ismerősünknek volt-nagyon jó kutyások- és megbolondult öregkorára..:S

kau,káj - önmagában elrettentő..de nagyon erős kéz kell

hozzájuk,könnyen felheccelik magukat

komondor - szintén erős kéz,sokan félnek tőle a szőr köntös és azért mer nem látják a szemét,nem ugat feleslegesen,

nj - nem tudok mit írni :)

2011. aug. 10. 11:19
 23/29 anonim ***** válasza:
csak modnom hogy "szinte" mind1 hogy milyen kutya csak bekell tanitani, tanitás nélkül semmit se ér!
2011. aug. 10. 11:37
 24/29 anonim ***** válasza:

KÁJ-os. Számomra pedig az egyértelmű, hogy legendákat hiszel el arról a fajtáról, amit tartasz és fogalmad sincs arról, hogy milyen kutyád van. :-)

Menj fel a KÁJ netboard-ra, ahol a tenyésztők fent vannak és süsd el nekik ezeket a méreteket, alaposan ki fognak röhögni.

2011. aug. 10. 11:46
 25/29 anonim ***** válasza:
O9:3O-nak.Nem vitázni akarok veled,csak kíváncsiságból,miért gondolod,hogy a NJ jobb házőrző mint a Tibeti Masztiff?Abban egyetértek veled,hogy a 1OO kg-os KÁJ elég furcsa,de ezt?Elég sok gyenge házőrző egyedet láttam Nj-ból,vagy túl félősek vagy pedig túl barátságosak voltak....
2011. aug. 10. 16:06
 26/29 anonim ***** válasza:
Bocsánat, minden bizonnyal már belezavarodtam az írásba. Természetesen minden masztiff típusú kutya jó házőrző. A tibeti masztiff is az. A mongolok pásztorkutyája, a bankhar a tibeti masztiff legközelebbi rokona, mai napi vita tárgya, hogy vajon melyik származik melyikből. A lényeg, hogy mind a kettő keményen védi a területét, a bankhar temperamentumosabb, szikárabb kutya.
2011. aug. 10. 16:26
 27/29 anonim ***** válasza:
Semmi gond,hozzászólásaid helytállóak,azért furcsáltam ezt a válaszodat.A kérdésed is nagyon jó,a méretficamokról...:)Legalábbis gondolom te tetted fel...
2011. aug. 10. 16:34
 28/29 anonim ***** válasza:

Köszi és bocsánat az elírásért. Igen, én voltam az. Nem érdekel melyik kutya a legnagyobb, mert nem az számít. Sőt, minél nagyobb méretű (főleg súlyra) egy kutya, annál egészségtelenebb. Ezért is nem értem a megalomániásokat. De itt már nem megalománia volt, hanem hantázás. 100kg-os kutya van, létezik, csak néhány olyan fajta van, aminél ezt eltudom képzelni, ezek mind a molosszoidok közé tartoznak (angol masztiff, német dog, spanyol masztiff, stb.).

A KÁJ-ok normális súlya 40-70kg között van. Az átlag súlyuk szerintem kb. 50-60kg, a marmagasságuk pedig 70-80cm. Extrémebb példányok mindig vannak, mint ahogy standard alattiak is. A pásztorok mellett viszont szinte biztos, hogy a 70-75centis 45-55kg-os példányok élnek.

2011. aug. 10. 16:46
 29/29 Łili válasza:
szia.nekünk 2 fajtiszta kuvasz volt a faluba és nagyon jó házörzők nagyon éberek és hallgatnak a gazdira (márha ugy van nevelve)de jeleznek..mi megvoltunk vele elégedve ...gyerekek mellett is kiváló én pl.kiskoromban homokot szórtam a szemébe és türteXD nem ugy mint a többi fajta..de a németjuhász is nagyoon jó főleg ha bevan tanítva támadásra..
2011. aug. 11. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!