Melyik a világ legkisebb kutya fajtája?
Szeretnék egy szoba kutyust, aki tényleg nem nőne meg nagyra, és ne legyen hosszú szőre se, hogy ne kelljen mindig "fésülni".
Én a csivavára gondoltam, de ahogy elnéztem néhány képet, majdnem akkora mint a volt tacskó kutyánk, ami valljuk be nem is olyan kicsi.
Bunkó emberek kíméljenek.
Vegyél tengerimalacot :))
Egyébként nem akkora közel sem mint egy tacskó (nem tudom milyen fotót néztél vagy lehet törpe tacsitok volt).
Egy tacskó kb 9kiló míg a csivava nem haladhatja meg a 3 kilót (és fél kilónál nem lehet kevesebb.)
Azért ez nem egy hatalmas eb.
De ha annyira kicsi kutya kell akkor vegyél Teacup Pomeraniant. Na az már tényleg hörcsög méret. Berakod a táskádba és kiveszed. Igaz szőre az van. Nővérem is folyton azzal zaklat, hogy neki ilyen kell -.-"
Viszont az ára biztos nem két forint... Egy rendes pomerániai ára is 150 felett van akkor egy ilyené. Pláne hogy külföldről hozod.
Hát én egy tenyéssz oldalon néztem a csivavákat, de azok akkorák mint egy tacskó.
Itt az oldal: [link]
Ezeken a képeken nincs olyan kicsi, mint amelyiken a cicával fekszik. Vagy van közöttük különböző méret is?
Van a csivaván belül mini méret is?? xD
Amúgy tényleg nem láttam élőben még csivavát.
Remélem nem innen tervezel venni. Vannak nem törzskönyves csivaváik is, tehát nem bizonyítható fajtatisztaságuk.
Nincsenek elkülönítve a méretek, de azért egy 3 kg-os csivava nagyobb, mint egy 0,5 kg-os. :) Nem nagy kutyák. Ha nincsen semmi viszonyítási alap, egy olyasmi, amelyik tárgyról pontosan tudod mekkora, nem igazán tudod elképzelni mekkora is valójában. Én, amikor mutatott a tenyésztő a kölyök csivavámról képeket, láttam, hogy kicsi. De nem gondoltam volna, hogy annyira, amikor megláttam élőben elcsodálkoztam, kisebb volt mint a nyuszim picikorában. Megéri normális helyről venni, a legtöbb csivavának mondott kutya pincser keverék, de ez látszik is az orrukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!