Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megvárjam ez első tüzelést,...

Megvárjam ez első tüzelést, vagy nem? (lent)

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos goldim, és szeretném majd ivartalanítani.

Az első kérdésem: Nem kell aggódnom amiatt hogy még nem tüzelt?

A második: Megvárjam-e az első tüzelést az ivartalanítással kapcsolatban. Azért vagyok bizonytalan, mert az állatorvos azt mondta mindenképpen meg kéne várni, de van aki azt mondta minél előbb annál jobb. Szóval megoszlanak a vélemények, és én most nem tudom hogyan döntenék helyesen. Légyszi segítsetek.

Előre is köszi!

2011. aug. 8. 18:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
És mit jelent az hogy inkontinencia?
2011. aug. 8. 22:23
 12/19 anonim válasza:
Bepisil. De nem direkt.
2011. aug. 9. 07:57
 13/19 anonim ***** válasza:
46%
A 19.15-ös válaszadónak írnám hogy ez TÉNY, hogy egy kutya vagy akármelyik más állat is máshogy fejlődik ivarérés után ivartalanítva mint előtte. Na de gondolom neked is tanították az egyetemen mint pl. nekem állattenyésztés ből és az állatorvosoknak több száz más tárgyból? Ki beszélt itt elrákosodásról? Ezek statisztikailag mért adatok akkor gondolom az állatorvos is hallott már róla. Nem kell minden netes statisztikának hinni, hagyjuk már. Ezzel érvelhetsz majd akkor is ha egy hormonháztartásilag nem megfelelő kutyája lesz. amúgy mielőtt leszólnád keres utána is aztán mondj véleményt róla. Remélem még visszaolvasod..
2011. aug. 9. 16:35
 14/19 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy meg ha te is elolvastad volna kedves 19.15-ös a linket, észrevehetnéd hogy egyik kategóriába se tartozik bele a kutya,mert már 9 hónapos, szóval mindenképpen az ivarérés utáni ivartalanítás kategóriába tartozik, szóval tudod kit oktass hogy mekkora hülyeséget írt. Na de mind1is szóval már a kutya a linked alapján is ivarérés után lesz ivartalanítva ennek pedig a legegyértelműbb jele hogy tüzel:/
2011. aug. 9. 16:42
 15/19 anonim ***** válasza:

"Az első kérdésem: Nem kell aggódnom amiatt hogy még nem tüzelt?"

Ha olyan magas oskolád van, akkor olvasni miért nem tudsz?

Az egyetlen egy "hátránya" az ivarérés előtt végzett műtétnek az, hogy a kutya egy kicsivel nagyobbra nő. Az inkontinencia is a későn ivartalanított állatoknál gyakoribb, pont úgy, mint az elhízás.

2011. aug. 9. 17:33
 16/19 A kérdező kommentje:
Szóval akkor most úgy veszem ki a válaszokból, hogy semmi gond ha 10 hónaposan lesz ivartalanítva?
2011. aug. 9. 17:50
 17/19 anonim ***** válasza:

Én meg várnám amíg tüzelt. Nekem az a tapasztalatom eddig (igaz szuka kutyáim még nem voltak, csak így futtatóról mondom a dolgokat), hogy az első tüzelés után kicsit megnyugszanak a szukák. Úgy beérnek, mondhatnám úgy is, hogy benő a fejük lágya. Most is van kint egy Német dog szuka aki márciusban tüzelt először és azóta sokat javult, szófogadóbb lett nem olyan szeleburdi.

Na meg náluk nincs olyan veszély mint a kanoknál, hogy ha ivaréretté válik akkor utána már jelölget, megy a szukák után meg ilyenek. Kan kutyát érdemesebb ivarérés előtt ivartalanítani.

2011. aug. 12. 23:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Hát igen arra viszont számíts, hogy az ivartalanított kutyák hízásra hajlamosabbak, de ez korrigálható ha kevesebbet adsz neki enni meg ahogy kivettem az eddigi válaszaidból azért Te sportolsz a kutyáddal, szóval nem hiszem, hogy egy "tehén" kutyád lesz ivartalanítás után :))

Nálunk a futtatón van egy ivartalanított szuka labrador 4 éves. Menhelyről van, de már akkor is duci volt, de szerintem hízott mióta itt van. De hát a gazdája szerint nem kövér a kutya, csak vastag a csontja. Áhh nem kövér csak 50kiló a kutya. Meg alapból hízásra hajlamos fajtáról beszélünk ugyebár.

2011. aug. 12. 23:25
 19/19 A kérdező kommentje:
Igen mindenképp figyelni fogok erre, meg járunk majd agilityzni is, úgyhogy nem hiszem el fog hízni :) Köszi a válaszokat
2011. aug. 12. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!