Komolyan úgy gondoljátok, hogy az ne tartson állatot, aki nem prémium tápot ad a kutyájának?
Kérdésem azokhoz szól, akik sok válaszban azt írják, hogy minek tart az állatot, akinek még normális kajára sincs pénze.
Azért merült fel ez a kérdés bennem, mert nincs olyan válasz, ha kajáról van szó, amiben ne jönne elő a prémium táp, pedig szerintem el van túlozva ez egy kicsit.
Például számtalanszor előjött, hogy a Pedigree, a Chappy meg ilyenek mennyire gagyi tápok. Ennyi erővel a tescós táp jobb, mint a chappy, mert abban legalább színezék meg ízfokozó nincsen, vagy mi?
Első vagyok. (az egyik lepontozott:)
Én tényleg másképp látom egy kicsit. Nekem azért van csak egy kutyám, mert úgy érzem, hogy csak egy kutya számára tudok mindent biztosítani. És lehetőleg mindenből a legjobbat. Nem vagyok én sem egy sznob pénzeszsák, de még mielőtt lett volna kutyám, akkor eldöntöttem, hogy csak úgy fogom vállalni, ha tudom biztosítani számára azt, ami szerintem nagyon fontos.
A rengeteg sok törődés mellett az etetésére is igyekszem nagyon odafigyelni.
Ja, és még annyi, hogy igyekszem olyan táppal etetni, amiben a lehető legkevesebb mesterséges anyag van.
15 évvel ezelőtt a kutyák 3%-a pusztult el rákos megbetegedésben. Ez tavaly 47% volt!
Mi a csudát tudok még tenni azért, hogy a kutyám egészséges legyen??
Igen, lehet, hogy felfújom a dolgot, veletek együtt. Mert szerintem ugyanazok írják le mindig azt, hogy ilyen meg olyan szeméttel miért etetik egyesek a kutyájukat.
Nálunk és ismerőseim körében is sokan etetnek olcsóbb táppal és hosszú életet éltek/élnek a kutyák és nem úgy tűntek, hogy éheznének. Nem volt vesekövük, meg mit tudom én még milyen betegségeket szoktatok írni, ami az olcsó tápoktól lehet.
Múltkor az utcáról fogadtam be egy kutyát. Tényleg inkább az utcán kellett volna hagynom, minthogy nálunk a gagyi szemét tápot egye. Olyan sanyarú sorsa lett így szegénynek... :)
Egyébként ameddig ezt az oldalt nem olvastam, nekem gőzöm nem volt arról, hogy tényleg ekkora különbségek vannak a kutyakajákban, én sosem láttam senkit ezen problémázni, de itt szinte mindennapos ez a dolog.
Ha tényleg annyira rosszak lennének az olcsó tápok, akkor szerintem észrevettük volna már a kutyáinkon.
A rákos kutyák számának növekedése bőven összefügg a környezetszennyezéssel is.Ők az autók bűzét közvetlenül szívják be pl.
Soha senki sehol nem csinált még olyan vizsgálatot,hogy a rákos kutyák milyen tápot ettek,tehát nem lehet azt állítani,hogy a gagyi tápok miatt.
Az én kutyám pl.mindig a "szuperprémium"méregdrága reklámtápoktól lett beteg,lett emésztési problémás,allergiás.Középkategóriás táptól semmi baja érdekes módon.
Ha húst veszünk neki a hentesnél,az is tele van antibiotikummal,hozamfokozóval,hormonnal,ezt esszük mi is.Kizártnak tartom,hogy sok ember márkázott biokajával etetné a kutyáját,vagy falura menne a kajájáért.
Első válaszolónak:
Köszi a választ, és az utóbbi két írásod azért kicsit jobb hangvételű volt. :) De nem én pontoztalak le.
Azzal teljesen egyetértek, hogy csak felelősségteljesen lehet belekezdeni egy állat tartásába.
De a mai fizetések mellett még magunknak sem engedhetjük meg a legjobbat sajnos.
Azt én is elítélem, mikor ide írogatják ki, hogy mit csináljon az ilyen-olyan sérült állatkájával. Na annak tuti, hogy már az orvosnál kéne lennie és nem a gyakori kérdéseket olvasgatni.
És a kutyák hogy élték túl ilyen kamu csodatápok nélkül,maradékon az elmúlt évezredeket,hogyhogy nem halt ki a faj?
Ez a tápmánia a modern fogyasztói társadalom kényelmes hozadéka.
Kicsi faluban élek,itt nem vesznek tápot a kutyának,vagy maximum a filléres legolcsóbb gagyit,mégsincs semmi bajuk a kutyáknak,sok jóval 10 év felett van úgy,hogy egész életében azon a maradékon él,ami jut neki.Van nap,hogy a disznó moslékja jut,de élnek és jól vannak.
A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:30
Na ugye most csak viccelsz!? :D
Te elolvastad egyáltalán, hogy mit írtam?? Az utcáról fogadtam be!! Ezt a kutyát elütötte volna egy autó vagy jó esetben menhelyre kerül.
Igazán büszke lehetsz magadra, ha te inkább hagynál magára egy állatot.
22:39! Hogy hogyan éltek régebben? A maradék egészségesebb, mint a hamuból, fűrészporból, adalék anyagokból álló rossz minőségű tápok. Régen márpedig ilyeneket nem lehetett kapni, megkapták ami megmaradt az ebédből, vacsorából.
Dédszüleim rotijai mindig is csak húst ettek, meg amit megettek a kertből zöldségeket, gyümölcsöket. Ne úgy képzeld el, hogy régen a kutyák a saját sz*rukat ették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!