Milyen fajta kutya lenne job választás?
és ez a 18 éves gyerek huszonéves korában is a kutyával fog foglalkozni vagy inkább elmegy majd szigetre csápolni?
ő nevelné vagy ti?
mennyi idő jut rá?gondolom kertes házról van szó...
Labrador, vagy westie. Legalábbis én ezeket viszonylag könnyen kezelhető fajtának ismerem.
De ha egy kicsit többet írsz a gyermekről, akkor úgy többet tudnánk. Mert egy borderhez és beagle-hez jóval több idő kell, már ami a fizikai lefárasztást illeti.
Szerintem egy férfihez (ha most nem is az, az lesz), nem egy westi való.
A beagle, jó választás lehet. A borde collie, labrador szintén, a b. colliek rendkívül okosak, és gyorsak.
Egyébként értelmetlen a kérdés. Nem mind1 milyen körülmények között fog lakni a kutya, mennyit fog vele foglalkozni, milyen célra szeretné használni, pl sportoláshoz. Mert nekem a b. collieról mindig az agility jut eszembe.
Szerintem a legegyszerűbb ha megtudakoljátok neki melyik fajta tetszik a legjobban. Én személyszerint pl zokon venném ha nem én választhatnék, egyrészt fajtát, másrészt kölyköt. Ha már egyszer az én társam lesz akár egy évtizeden át, hadd döntsem el én, kit szeretnék magam mellé.
palotapincsi :D
Yorkshire terrier
Si-cu
meg hasonlók :D:PXD
Azért az elárul a kérdezőről valamit, hogy border colliet és a westie-t egy lapon említi, mint lehetségesek.
Bordert felejtsd el, ha ilyen eszedbe jut.
Utolsó, semmi baj nincs a borderrel, remek családi kutya, ha tudnak vele fizikailag és szellemileg is eleget foglalkozni.
De mivel a körülményekről semmit nem ír, így nehéz tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!