Németjuhász kopó keverék 10 hetes kutyust fogadtunk be.
Szeretnénk a kertben tartani, később bejárással. Mi
ennek a menete?
Figyelt kérdés
Egy hete van nálunk, eddig a szobában az ágyunk mellett aludt hogy szokja a gazdikat megnyugodjon, hajnalban szaladtam vele ki pisi-kakira, aztán aludt tovább...csak 1x késtem el..:)
Szóval ma az első este hogy kint hagyjuk éjszakára is, de sír én meg itt szenvedek..l
2009. ápr. 8. 23:54
1/6 anonim válasza:
Igazság szerint pont fordítva megy a dolog. Kiskorában, kölyökként ritkán lesz kedve egyedül kint lenni, míg felnőttként már őrködik figyel kifelé, ilyenkor magától is kimegy. Persze ha szabad teljesen a bejárás, akkor bizony nem sokat lesz kint magától:) Ami fontos, hogy a kert ellenére sétáltasd mindenképp, mert szörnyű sors az állandó változatlan és "haveroktól" mentes környezet. Ismerkedjen más kutyákkal, emberekkel. Nem ártana ivartalanítani sem később, így nem szökik nem verekszik vagy nem teszi tele kiskutyákkal a kertet:)
2009. ápr. 9. 00:18
2/6 anonim válasza:
Az lenne a legmegfelelőbb ha napközben lenne kint és éjjel aludna bent.
10 hetesen egyébként sem hagynék kint egy kutyust, főleg mert most igazi tavaszi hol ilyen-hol olyan időjárás van.
2009. ápr. 9. 08:51
3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! Az az igazság hogy jön a főbérlőnk Hétfőn és semmiképp nem engedi a kutyát a lakásba, csak kertbe, és persze itt fog aludni egy éjszakát nálunk (amugy ismerősöm is egyben) tehát nem akarom hogy a kiskutyus első éjszakája akkor legyen a kertben...
Most megyek vele dokihoz hogy megkapja a szurikat, aztán elkezdünk lassanként sétálni. Sokat játszok vele napközben a kertben, de persze szeretném ha néha bejönne majd kicsit közénk, mert hiányzik nekem is, de félek hogy akkor meg nehezebb lesz neki ha épp kint kell lennie....jajjj. Amúgy először van kutyám és a vajszivem miatt nehéz következetesnek lennem, párom segít a kitartásban.:)
2009. ápr. 9. 08:51
4/6 anonim válasza:
Szerintem érdemesebb lenne megbeszélni a főbérlővel hogy pl. vesztek egy boxot neki és abban aludna a lakásban.
Mi van ha rájön hogy mégis bent van a kutya és mondjuk kitesz titeket?
az egyenes út mindig jobb! és egy boxba be lehet zárni a kutyát...az hogy ti nem zárjátok majd be már más kérdés, de az a tény hogy bent van a lakásban a kutya, jobb ha tisztázott!
2009. ápr. 9. 10:07
5/6 anonim válasza:
Szerintem is a főbérlővel kötött kompromisszum lenne a megoldás. Egy ilyen pici kutyát nem kéne még a kertben éjszakáztatni, hisz még két hete az anyjával és a testvéreivel lehetett melegben, meg is betegedhet. Én a kutya érdekeit helyezném előtérbe akkor is, ha az egy költözéssel járna.
2009. ápr. 9. 10:58
6/6 A kérdező kommentje:
Mint írtam már kint van a kutyus, tehát nincs hazugság. Viszont én nem hiszem hogy a megfázás lenne a gond egy állatnál, akinek bundája van, itt éjjel 11 fok volt...és mint kiderül kicsit idősebb mint 10 hét. Ma éjszaka égve hagytam a bejárati villanyt és egész éjjel aludt. Igy talán nem félt...vagy már meg is szokta. Nagy vastag szivacson alszik, alatta szigetelt rész, teljesen az ajtó mellett. Ahol mindig kicsit melegebb van, a bejáratnál. Házat -igazi szuper lakot- is csináltunk neki, de oda még nem megy be. Tegnap szinte fél napot vele voltunk nagyon hálás és élvezte, este szerintem ettől is aludt olyan jól. Most csak a hasmenése miatt aggódok még, a doki javaslatára tegnap vettünk neki egy speckó kaját ami erre jó, de közben észrevettem hogy véres egy picit a széklete, igy ismét irány a doki..és köszönöm a véleményeket!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!