Hogyan tanítsam meg kutyáimnak hogy meddig tart a területük?
Ha a szomszédot ugatja akkor hívd magadhoz és jutalmazd meg. A jutalom így nem az ugatásért jár hanem azért mert visszajött.
Így legalább gyakorolhatod a behívást is!
Egy idő után megszokja hogy egyet vakkant aztán és megy hozzád.
Egy kis jelzést azért szerintem adhat, tehát egy vau nem gond, ennyit hagyj neki, mégiscsak az a dolga hogy jelezzen. de utána rögtön hívd magadhoz.
Ha mégsem megy oda, menj érte, mond neki hogy fújj, vidd arra a helyre ahol álltál, mikor odaértetek ültesd le, és ekkor jutalmazd meg!
Köszi, szoktam odahívni őket, csak a kettővel nehezen tudok egyszerre foglalkozni, tehát az egyik így is előbb-utóbb megint odamegy a kerítéshez, akkor meg már a másikat sem tudom visszatartani. Egyébként is kb a harmadik alkalom után már eggyáltalán nem foglalkoznak azzal hogy mit mondok nekik. Ha pedig rájuk szólok, hogy 'csönd legyen' csak még rosszabb lesz a helyzet.
Szóval azt nem tudnám megtanítani, hogy az a terület már nem az övék, vagyis a miénk (a falkáé) és hogy ne védelmezzék? Amúgy mindkét szomszédba van kutya, de az egyik nőstény, a másik meg hím de már öreg, és mindketten szelídek, úgyhogy a mieink tudják, hogy fölényben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!