Kislányomnak veszünk holnap egy Yorkshire terrier kutyát de nem ismerem ezt a kutya fajtát mire figyeljek, hogy nehogy valmi korcsot kapjak?
nem azok
értsd már meg, hogy azok fajtatiszták, amelyeket TÖRZSKÖNYVVEL ADNAK EL, + 2 oltás, féregtelenítés és a JOGSZABÁLYBAN ELŐÍRT, KÖTELEZŐ, CHIPPEL
gondolkozz kicsit, csak a nagyon minimum költségek és feltételek 5500 a tk, 5000 a chip, 2 oltás 8000, féregtelenítés 1000 kölykönként + anya, apa egészségügyi szűrései, tenyészszemle, szülők és a kölykök etetése minőségi táppal, vemhesség alatt állandó orvosi felügyelet, UH...szerinted ezek után megérné 30ezerért eladni egy egészséges, fajtatiszta kölyökkutyát
nem mellesleg + 20 ezret rászánsz, akkor elképzelhető, hogy kapsz tk-s kutyát tenyészetből, ahol a tenyésztő nyakán maradt a kölyök, vagy tenyésztésre alkalmatlan "kishibás" kutyust (pl harapáshiba)- de ezek egészségesek
de nézd a szülő szemszögéből, szerinted mit fog érezni a kislányod, ha a kutyuskája beteg lesz vagy meghal, mert te, mint szülő, nem tudsz felelősségteljesen kutyát választani:
Nem tudom miért kell ezt felfujni én csak tettem fel egy kérédést és nem is a kérdésre válaszoltok csak jól kiosztottatok!
Köszönöm erröl ennyit.
De a kérdésre válaszoltunk, mert szeretnénk megóvni attól, hogy egy rakat pénzt kidobj az ablakon, meg attól, hogy utána a bömbölő kislányodat kelljen vigasztalni, amikor pár hét múlva elpusztul a kicsi, vagy hogy egy év múlva kiderüljön, hogy a kutya felnőve nem is hasonlít yorkira.
A legutóbb belinkelt szaporító hirdet máltait, westit és yorkit is. Egy fajtatiszta, egészséges yorki ára kb 100.000-nél kezdődik, de megéri rá gyűjtögetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!