Mit csináljak ha férges a kutyám?
most vettem észre h férges . a székletében fehér valamik mozogtak. és hát nem éppen kicsik. hallottam féregtelenytő tablettákrol, de az én kutyám már nem kölyök. jó pár éves.
pár hónapja mindig felpuffad. lehet h azért mert már férges volt? ha rendszeresen kezet mosok simogatás után akk is lehetek én is férges?
jobb lenne ha elvinnénk orvoshoz?
17/L
A férgesség nem kölyökkutya-betegség, hanem fertőzés eredménye. A kutyákat kötelező évente féregteleníteni, ugyan úgy, mint beadatni a veszettség elleni oltást.
Állatorvosnál, vagy patikában lehet kapni féreghajtót, általában 10 kilónként kell egy tabletta, de mindegyikre rá van írva az adagolás.
Veszettség elleni oltásra hordjátok? Csak mert minimum olyankor szokott adni az állatorvos féreghajtót is, vagy megkérdezni, hogy kapott-e a kutya mostanában.
értem.köszönöm.
én eddig azt gondoltam h azért olyan nagy a pocakja mert a nagyim túleteti.
Érdemes elvinni a kutyát is, és nem árt, ha egy olyan férget ki tudsz bogarászni, vagy legalábbis fotón, vagy valahogyan megmutatni a dokinak. Sok féregfajta van, nem jó mindegyik féreghajtó mindenre, ráadásul teljesen más a fejlődési ciklusuk egyes féregfajtáknak. Van amelyiknél két hetente kell ismételni, míg van olyan is, amelyiknél három napig folyamatosan kell kapnia a féreghajtót.
Egyébként elméletileg illene a kutyát 3 havonta féreghajtani (nem csak évente). Ha már ennyire férges, ott már komoly a baj, lehet, hogy már bekavart az emésztésébe, hasnyálmirigy problémákat okozva, vagy akármi.A legjobb az lenne, ha lenne egy teljes székletminta kivizsgálás, és utána kezelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!