Ez valamilyen betegség lehet?
Figyelt kérdés
A kutyámnak (bichon havanese) egy pár hete van egy kisebb folt az oldalán, ahol nagyon rövid lett a szőre (kihullott), szinte alig van, és besötétedett. A bőre is barnásabb lett, és nagyon száraz, hámlik. Nem viszket neki, és nem érzékeny, nem gyulladásosnak tűnik. Ha bekenjük valami testápolóval, kicsit jobb, de csak átmenetileg. Dokinál voltunk még régebben, és adott egy olajos kúrát, de nem használt. Nem szeretnénk semmit rá rakni, amíg nem tudjuk mi az. Van esetleg valakinek valamilyen ötlete? Köszönöm.2011. aug. 1. 19:39
1/4 anonim válasza:
Bőrkaparékból lehet pontosan megállapítani az elváltozás fajtáját.
2/4 anonim válasza:
ez lehet gombás fertőzés is,de nem vagyok orvos,csak ilyet láttam már.Ki kell rendesen vizsgálni,vidd el egy másik dokihoz!
3/4 anonim válasza:
Szia!
Mivel a kutya oldalán jelentkezett először, valószínű, hogy atka. Nekem törpe pinscherim vannak, sajnos ez náluk jellemző. Neostomosannal le kell mosni az egész kutyát, és még lehet neki venni Dermafit vagy Dermanorm oldatot, ez szájon át adható. Mivel írtad, hogy hámlik is neki, valószínű, hogy volt egy lezajlott gyulladás is. És esetleg még adhatsz a kutyusnak valami immunerősítőt is.
Ezek a szerek recept nélkül kaphatók. Általában használnak is elég gyorsan.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. aug. 2. 19:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!