Honnan tudthatom meg h hanyadik napnál tart a vemhes kutyám?
Azt már leírtam egyszer de most újra...te szaporítsz és ezen nem kell megsértődni, annak amit csinálsz ez a neve.
"Az állatkerti állatokat is szaporítják és nem tenyésztik. A tenyésztés egy nagyon tudatos tevékenység melynek során az állomány javítása/megtartása a fő cél, olyan kutyák létrehozása akik lehetőleg folyamatosan jobbak/vagy ugyanannyira alkalmasak az adott tevékenységre amire kitenyésztették őket.
A szaporítás nem törzskönyv kérdése az is lehet szaporító akinek kutyái mindenre szűrve vannak és törzskönyvesek. Ami a kettőt megkülönbözteti a motiváció egy alom lehozására.
Pl nálam jelenleg 17 előjegyzés van de nem lesz alom mert nem látom értelmét. Jövőre kitudok menni egy Belgiumban élő USA import kanhoz fedeztetni akinek a tulajdonosa évente 3 szukát hajlandó csak fedeztetni a kanjával és jövőre megígérte, hogy az én szukám lesz az egyik. Ebből az alomból biztosan megtartok legalább 2 szukát és 1 kant hiába állnak nálam sorba a gazda jelöltek a világ minden tájáról.
Ezzel az alommal a célom a magyar állomány javítása és az, hogy szép egészséges kiskutyák szülessenek akik remélhetőleg 100% ban megfelelnek a fajta előírásainak.
Egy szaporító esetén a cél az, hogy legyenek kiskutyák akiket az a 6 ember megkap akik előjegyeztek. Ezzel nincs gond ha nem rombolja az állomány egészét. Tehát nála a cél végül is nem az állomány javítása hanem az állomány növelése a cél mint pl az állatkertes szaporító programokban is." ezt én írtam szóval magamtól idézek..
A tenyésztéshez nagyon sok ismeretanyag szükséges, orvosi, biológiai, genetikai ismeretek.
Ezek a kiskutyák pedig potenciálisan vesznek el helyet egy olyan kölyöktől aki menhelyen sínylődik. Mikor egy alom megszületik hosszútávon kell belegondolni, hogy mit is tesz az ember. Lehet, hogy ők nem kerülnek menhelyre de ha csak egy kis szuka gazdija almot szeretne az megint 5-6 kölyök aztán megint és megint.. belőlük már biztosan lesz aki menhelyen, szaporító telepen stb végzi.
Én biztos vagyok benne, hogy te nem egy felelőtlen szaporító vagy, hanem egy nagyon felelős gazdi, aki mindent megad a kutyájának, természetes vemhes kutyának való táppal eteti, újraimmunizálta a fedeztetés előtt, beadatta becsülettel a herpesz oltást, és kéthetente féreghajtotta az anyakutyát. Nyilván minden kiskutyának van már előre gazdája, és a szülők törzskönyvesek, jól szerepeltek a tenyésszemlén, és megvannak a szükséges egészségügyi szűrések is.
Csak egy dolgot nem értek. Tényleg nem ugrott be, hogy ilyen kérdésekre az állatorvos szokott válaszolni?
Ultrahang hogyan maradhatott el félidőben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!