Mennyi időbe telik, amíg összeszoknak? Fontos
Szóval , barátnőm tegnap vett egy labi kölyköt. A probléma csak az , hogy a cicája, valamint az édesanyja kiskutyája támadják a kis labradort. Mondtam neki ,hogy szerintem ez ilyenkor normális, mert új "jelenség" a falkában , most vívják ki egymás között a pozíciókat. Szerintetek mennyi időbe telik , amíg eljutnak arra a szintre, mind a macska mind a kutya, hogy nem támadják meg a picit?
Nem szeretné emiatt visszavinni a kutyust.
L
Én úgy szoktattam össze a pincsikkel a keverék kutyámat, hogy eleinte kint voltam velük az udvaron majd mikor rámordultak erőteljesen rájuk szoltam majd megütöttem egy picit a popsijukat. Ezt egy darabig elkellett játszanom de már lassan fél éve itt van a keverék kutyum már nem bántják! :) Jókat játszanak 3an!:)
Cica.. Mint a filmekben is valóságban is utálja a kutya a macskát és fordítva is igaz!:)
Ha kiscica és kiskutya együtt nevelkedik akkor 70% esélye hogy nem fogják egymást bántani de ha egy felnött macskához jön egy kiskutya őt nem fogja befogadni.
Az nem derült ki, hogy lakásban, vagy kertben vannak. Én kipróbálnám azt, hogy egy olyan rongyot, amin a kölyök feküdt betenném egy cica hordozóba és 1 napra bezárnám a cicát a ronggyal együtt. Igy kicsit hozzászokna a kutyus szagához. Aztán pl. az ezt követő éjszaka a kutyust zárnám a hordozóba, hogy a cica meg tudja szaglászni, de ne tudja bántani. Szerintem ez pár nap alatt rendeződhet. A másik kutyát viszont határozottan le kell tiltani a támadásról. Vele is lehet gyakorolni úgy , ha a kölyök a hordózóban van. Odaengedni a kutyust, ha támad elzavarni, ha viszont nem támad dicsérni. Persze a kölyök kutyust is jutalmazni, kell ha nem támad vissza a többiekre.
Fontos, hogy következetesek legyetek, ha bár a szállítóban nem támadják egymást, ki lehet próbálni anélkül. Szerintem egy pár nap alatt összeszoknak. Ne adjátok fel. Jó kutyázást/cicázást.
Majd írd meg mi történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!