Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szaporítót lehet büntetni, ha...

Szaporítót lehet büntetni, ha jó körülmények között tartja a kutyákat?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, hogy csak akkor büntethető e egy szaporító, ha rossz körülmények között vannak tartva a kutyák, vagy önmagában már az is büntethető e, ha valaki szaporít? Szaporít alatt azt értem mondjuk, hogy van egy tk. nélküli szuka, egy tk. nélüli kan és abból lehoznak egy almot... Mindenféle szűrés és engedély nélkül...
2011. júl. 31. 22:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%
Történnek ennél nagyobb tragédiák is nap mint nap kicsilány.
2011. aug. 1. 00:18
 12/21 A kérdező kommentje:
Az lehet, de engem per-pillanat ez érdekel.
2011. aug. 1. 00:24
 13/21 A kérdező kommentje:
Amúgy nem kicsilány... 19/F
2011. aug. 1. 00:25
 14/21 anonim ***** válasza:
Ne is érdekeljen. Mostanában elszaporodtak a kutyás témában a hajléktalanokat és az etnikumot védő válaszadók.
2011. aug. 1. 00:26
 15/21 A kérdező kommentje:
Igen, észrevettem... :-/ Nem tudom, hogy miért, a kettő nem zárja ki egymást. Lehet ugyanúgy segíteni embereken és állatokon is. Na mindegy...
2011. aug. 1. 00:31
 16/21 Platypus ***** válasza:
Ha az anyakutya tényleg örökletes betegségben szenved, akkor illegális amit a szaporító csinál, mert ezt tiltja az állatvédelmi törvény. Bár kérdéses, hogy a hatóságok tennének-e bármit is, hiába van erre törvényünk.
2011. aug. 1. 07:57
 17/21 anonim ***** válasza:

Szerintem kizárt, hogy büntetnének ezért. Hány kóbor kutya mászkál, szül az utcán mégsem foglalkozik vele a jó ég sem, hogy kié az a kutya, honnan jött és miért nem vigyázott rá a gazdája. Én mindennél jobban sajnálom az ilyen kutyákat.

Az egyik fajtatiszta kutyám szaporítótól van. Nem tudta már eladni a kölyköt, az idő pedig vészesen múlt... Egy szukájuk van és egy kanuk, bár eltudják őket különíteni és imádják a kutyáikat, valahogy mégsem tudok normális emberként nézni rájuk. Szerencsére náluk nem igen jött be a "hatalmas pénzkereset" ezzel, így remélhetőleg leállnak. A legtöbb kiskutyát el kellett ajándékozniuk, mert olyan fajtáról van szó, amit nem szívesen vesznek szaporítótól, törzskönyv nélkül. Nos, az utolsó kiskutyát úgy döntöttem befogadom. Még is csak jobb élete lesz nálam, mint valakinél, aki kényszerből fogadja el a faluban, láncra veri és "házörzőnek" tartja, nem kis kedvencnek.

Rengeteg boldog pillanatot okozott már, így örülök hogy emellett döntöttem, nem is olyan betegeskedő, mint a nagy ugyanolyan fajta, törzskönyvesen... Elég idegesítő ez, de valószínűleg mást nem tehetsz minthogy tűrsz.

2011. aug. 1. 09:05
 18/21 anonim ***** válasza:

sajnos ez van

mamám tegnap jött és mondta h képzeld lefialt a macska van hat aranyos kiscica

mondom remek

ja és a kutyus is terhes már megigértem a szomszédnak egy kiskutyát

na én nem álltam le vitatkozni mamámmal de elégggé elszomorít

2011. aug. 1. 11:47
 19/21 anonim ***** válasza:
persze ő a maga 83évével nem szaporító csak felelőtlen
2011. aug. 1. 11:48
 20/21 anonim ***** válasza:
Idegesítő persze az ilyen, de nagyon nem tehetsz semmit. Én is most tudtam meg, hogy párom ismerőse szaporító, persze ő ezt nem ismeri be. Ő azt mondja, hogy se nem tenyészt, se nem szaporít, neki csak van 2szuka és 2 kan kutyája. A többit ki lehet találni, hogy ilyenkor mi lesz. Azt meg nem írja elő semmi, hogy nem lehet szuka és kan kutyád egyszerre és ha így van, akkor ivartalaníts, most ellett nála mind a 2 szuka, elpusztult az összes kölyök. Mondjuk őt lehet meg lehetne azzal fogni, hogy több kutyát tart a megengedettnél, de ki foglalkozik ezzel is? Senki. Hivatalosan lesz@rják. Szomorú, de így van. Szaporítóra meg van kereslet, nem is kicsi. A tenyésztőtől vett kutya drága, sokan nem akarnak annyit kiadni érte. A másik meg az, hogy hányan vannak úgy vele, hogy tenyésztőtől vettem a kutyát, de törzskönyv nélkül. Ilyen nincs a tenyésztő törzskönyvvel adja a kutyáit. Hány olyan hirdetést látsz, hogy xy fajta eladó tenyésztőtől 100 000 ft, törzskönyv kérésre megoldható plusz 30 000 ft. Ezek sem tenyésztők, mégis sokan bedőlnek megveszik a szűrések nélküli kutyákat. Pedig van, hogy tényleg tenyésztőtől megkapná olcsóbban, a törzskönyves, szűrt, chippezet kiskutyát.
2011. aug. 1. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!