Hogyan ápoljam a pulikutyám szőrét?
sziasztok vettünk egy kis fehér pulit még kicsi 12hetes de ha nagy lesz akkor megnő a szőre is ugyebár
azt hogy lehet ugymond karbantartani? mit csináljak vele hogy szép legyen?
igazából házőrzőnek vettük de attól szeretném a szép szőrrel tépné szét a tolvajokat:)
Ennek utána kell járni alaposan, ha jól tudom, olyan 5-6 hónapos korában kozmetikus elkezdi "feltépni" Azt hiszem így mondta a múltkor egy pulis ismerősöm. Csak az elején igényli a szakszerű ápolást, után már Te is tudod neki igazgatni a rasztáit:)
De ha gondolod rákérdezek ma este, biztos találkozunk az esti sétánál.
Csak ma sikerült találkozni az ismerősömmel, és megkérdeztem a puli karbantartást:) Azt mondta fél éves koráig nem kell vele semmi csinálni, annyi, hogy a füléből ki kell szedegetni a szőrt, mert az be tud nőni.
Talán ezért nem is kell kozmetikushoz vinni, szerintem Te is meg tudod csinálni. A hallójáratban lévő szőrt megfogod ujjal, és kihúzod. (igazából tépésnek mondják, de ettől a legtöbben frászt kapnak:) Nem fog sok kijönni, lehet, hogy csak pár szál, de a fülükre tényleg figyelni kell, mert ha nagyon beszőrösödik, akkor begyulladhat.
Először lehet, hogy hisztizni fog, de ez nem nagyon fájhat, ugyanis azok a szőrök ott többnyire elhalnak.
HA nem mered, akkor kérd kutyakozmetikus segítségét.
A további teendőkkel még ráérsz, a szőrét 6-8 hónapos koruk körül kell elkezdeni rasztázni.
De azt mondta, hogy a következő oldalon minden nagyon alaposan le van írva:
Sok sikert:) Ha van még puli kérdés, akkor örömmel tolmácsolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!