Ez nagy bűn? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Ugyan miért itt akarsz engesztelést kapni a "bűnödre"?
Bűn, nem bűn, a kutya nálad. IOtt írják, hogy bizony, nagyon elítálendő dolgot tettél. Akkor most visszaviszed a kicsit?
Talán szerencséd lesz vele és valóban tudod majd munkára használni. Az egészség amúgy a szuper almoknál is lutri.
Neveld okosan, add meg neki ételben, amire szüksége van és kész.
Pedig ez szaporítás.
Szép és jó, hogy vannak papírok, bár mondjuk tenyésszemléről nem írtál.
Csak egy tenyésztő célja, mondjuk a jobb munkakészség vagy akár szebb küllem, tehát valami javítása, ami szolgálja az adott fajtát.
Ez az ember ugyanazzal a kannal és szukával hoz le almokat. Ez csak termelés.
Másrészt az meg elég gáz, hogyha több kölyök születik akkor a "felesleget" elaltattja.
Kérdésed: Ez nagy bűn?
Válaszom: Igen nagyon
Szaporító. Most ez szitokszó. De ki állapítja meg, hogy az a kutyatartó, aki sok szukát és fedező kant tart, az nem tesz meg annyi mindent, mint pld. azok a neves fajtatenyésztők, akik ugyancsak sok tenyészállattal rendelkeznek, és a kizárólag kiállítási kutyákat adnak el. Ezek a kiállításira tenyésztett kutyák általában hosszútávon a fajtájukat nem a legjobb irányba terelik. Ezért ki a nagyobb károkozó: az aki gyárt (az összes higiéniai, és egészségügyi elveket betartva) egy egyszerű családi kedvencet, vagy az aki brutális áron egy fajtairányvonalt meglovagolva, plecsnikkel teletűzdelve, bírókkal puszipajtásként összefonódott kapcsolatrendszerben mantrázzák a "szaporítók" által okozott károkat.
Teljes zűrzavar az egész, de én is csak általánosítok, pedig nem kéne.
Szaporítónak nevezik azokat is, akinek van egy szukájuk, és uram bocsá' megfordul a fejükben, hogy szeretnének egy (azaz 1) szülést biztosítani a szukájuknak.
Ismerek egy német juhászos gazdit. a szukája 8 hónapos. Ő azt mondja, ha kutyája nem üti meg a fajtájának megfelelő alapvető elvárásokat, akkor nem fog szégyent hozni a fajtára, de akkor pároztatni fogja egy belga juhásszal kannal, de majd csak akkor, hogyha a leendő születendő kiskutyákra legalább 2x-es túljelentkezés lesz. Akkor ő is szaporító? Szerintem nem.
Édes Istenem mégis mit vársz? hogy lesz aki helyeselni fog? Nekem már az búgos hogy a fajtamentőknél nem jó mert nincs kölyök, hát majd lesz! ugyanis a fajta el fog jutni oda hogy almokat kell menteni mert a sok olcsóJános megöli a becsületes tenyésztőket és eltartja az ilyen "minőségi szaporítókat"
Egyáltalán elmentél és a szmébe néztél egynek is? Sokan meg sem teszik ezt a lépést mert nem merik mert mi van ha odamegyek és kidrül van közöttük egy amelyik tökéletes lenne csak hát nem gyerek...
És mi garantálja hogy a Tietek tökéletes idegrendszerű és Ti sem rontotk rajta? Ha ne adj Isten 2 évesen egyszer lemorrantja anyukád és félni fog tőle akkor mi lesz a sorsa?
Nem is akarom tudni a választ.
A dötésednek most jó páran isszák majd a levét...
Semmi közöm nincs sem kiállításokhoz,sem bírókhoz,de nagyon ellene vagyok az ilyen szaporítóknak.Fel kéne végre fogni,hogy szaporító se csak egyféle van,nem csak az,aki disznóólban tartva a kutyáit kamionra termel.
Nem csak az ilyenek ártanak a fajtának.Mondjuk ez azt nem érdekli,aki olcsó "fajtisztát"akar.
Az meg undorító,hogy a számára felesleges kicsiket leöleti.
Fiatal kutya mindig van a fajtamentőknél. 1-2 év körüli. Teljesen tökéletes lenne. Csak hát a fajtamentők sem adják oda SZERENCSÉRE mindenkinek a kutyákat.
November óta pedig már volt náluk kölyök.
Egyébként: [link] A kép július 11-én készült.
[link] Itt pedig már az ideiglenes befogadónál. A képet július 22-én tették fel. Magyarán most is van náluk egy alom kölyök. Még nem olvastam róla hírt, hogy probléma lenne velük. De még kicsik mire elvihetőek lesznek biztos lesznek 3-4-5 hónaposak. Attól függ milyen állapotnak örvendenek. Remélem össze jön nekik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!