Milyen a puli mint családi kutya?
Vennénk egy puli kölyköt. Azt szeretném megtudni hogy a puli hogy viszonyul a gyerekekhez? Jó jelzőkutya? Más kutyákkal illetve állatokkal hogy jön ki? Ez azért fontos mert birkát illetve baromfit is tartunk. El lehet vinni a pulit kutyás találkozókra? ( mármint úgy értem hogy ott jól viselkedik ha megfelelően van szocializálva) Ja és még azt szeretném megtudni hogy milyen a puli mint családi kutya?
A válaszokat előre is köszi!
Mi is így voltunk.
Szófogadatlan, kivéve ha kajáról van szó. Sokat ugat. De aranyos, bejön a házba. Ha valaki megy el ház előtt, ugat, még a szomszédot is, de amint bejött, odamegy hozzá hogy simagassa. Nem harap, inkább csíp. Ha eszik csontot vagy ilyesmit, közelmész morog. Nem lehet vele sokat játszani. 2-3szor eldobod a labdát és helló. De lehet vele "harcolni". A vizet nem szereti, mármint benne lenni nem. Bundájával vigyázni kell. Olyan volt nálunk hogy fosott, a bundája a seggénél szaros lett, és beköpték a bogarak ... :S Nyírni kell nyáron, télre visszanő.
Szeretjük, igazi családtag, és házörzőnek sem utolsó :)
Nekem, pulim van, de nem ajánlom, igaz a miénk nem lett kiskorában szocializálva és megnevelve....
Rengeteget ugat, nem hagyja abba ha rászólunk, kapkod, főleg az idegeneket, ezért be kell zárnunk, ha jön valaki.
A macskákat utálja...
Lehet hogy csak a miénk ilyen neveletlen (nyilván ez nem az ő hibája).
De már sokaktól hallottam, hogy kapkod a pulija.
dejó nektek ilyen gazdaságba élni felnőttként én is így akarok:)
mamámnák van két puli az egyik most olyan egy éves és az teljesen elvan a macskával mondhatni jobban mint a fajtársával a kutyával bár velle is jáccik sokat
szerintem kiváló jelzőkutya és házőrző is mivel meglepő de harcias tud lenni( egyszer a saját bőrömön tapasztaltam) ugyanakkor szerethető kutya és igazi családtag is lehet
arra viszont készülj fel ha vesztek egy pulit az mindig ott lesz a nyomotokban sose hagy békén titeket persze jó értelemben de ez lehet zavaró is
Az biztos,hogy ugat,mert mindent észre vesz,nekünk az egeret is megfogják,mindent észrevesznek é ugatnak.
Kapkodás,morgás,mind nevelés kérdése,én ha eszik kutyám ütögethetem,akkor se fog harapni,egyébként se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!