6 hónapos amstaffal mennyit lehet sétálni?
Lattam mar olyat:) Mi is nemsokara toltjuk a 6-ot,meg ket het,szoval egy cipoben jarunk.
En ugy gondolom,mivel meg nagyon kolyok,semmikeppen sem szabad tulterhelni,ezert biciklizes,futas,sulyhuzas,ugratas,frizbi,kotelezes,logatas kizarva.Ezeket mind csak egy eves kor utan javallott.
Addig boven eleg az apportirozas,meg amennyit mas kutyakkal jatszik.
Ahogy en tapasztalom,sima setaval eleg nehez lefarasztani oket,nem is tudnek km-t mondani,de nalunk olyan napi 4-5 km a minimum,plusz labdazas.Viszont egyvegteben nem setalunk tobbet egy oranal,ha esetleg messzebre viszem,mindig beiktatok pihenot.
A nevelest az elso pillanattol megkezded,ahogy hazahozod a kutyat.Az jo,ha tanitod,meg engedelmessegizel,jo lenne,ha vizsgat is csinalnatok majd.
Farasztasnak az a legjobb,ha talalsz mas kutyasokat hasonlo kaliberu kutyakkal,akikkel tud jatszani.A masik jo modszer,ha megtanitod apportirozni.En meg egyelore nem futok az enyemmel (az elso valaszolo vagyok),mert nem tudna tartani a lepest velem,ugyhogy megtanitottam apportirozni,igy csak dobalni kell neki a labdat.Nehez,tomor gumi labdaval 20 perc alatt le lehet farasztani.Ha meg kulonosen sok energiaja van,kimegyek vele a kozelben levo dombhoz,es "hegyre fel" futtatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!