Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Kutyabarátok"! Miért kell...

"Kutyabarátok"! Miért kell egy kutyát tömbházban tartani?

Figyelt kérdés
Én nagyon ellenzem a tömbházi kutyatartást és szívem szerint betiltanám, mivel a kutyatartók 99%-a nem képes betartani az együttélés alapvető normáit sem. A lépcsőházban gyakran póráz és szájkosár nélkül terelgetik az ebeket és minden tiszta kutyaszőr lesz. A lábtörlőm is állandóan tele van kutyaszőrrel. Ha pont találkozok velük a lépcsőházban, sok kutya odajön és szagolgatja a lábamat, én pedig legszívesebben lerúgnám a lépcsőn. Gyakran előfordul, hogy a kutyák a kisebb-nagyobb dolgaikat is a lépcsőházban végzik, a gazdik persze nem takarítanak utánuk. Ugyanez vonatkozik a közterületekre is, nincs már egy négyzetméternyi kutyapiszok-mentes terület, olyan gazdit még nem láttam, aki összeszedte volna kedvence végtermékét. És akkor az éjszakai ugatásról már nem is beszélek. Könyörgöm, aki állatot akar tartani, miért nem költözik kertes házba? Ott nem zavarna senkit a kutyája. De így azt gondolom, hogy a tömbházi kutyatartók magasról tesznek a kulturált együttélésre.
2011. júl. 29. 20:30
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
26%

"Aki meg fél a kutyától, az ne menjen oda hozzá. Elég széles az utca, elférünk egymás mellett."

Aha. Ezt vajon tudják azok is, akik "jaj szegény Morzsika miért nem szaladgálhat szabadon, ez szemétség" alapon b!sznak rátenni a pórázt és szabadon rohangál a kutyájuk és még ők vannak felháborodva, ha valaki szól, hogy a kutya nem mászkálhat póráz nélkül? "Mer' a Morzsi az nem veszélyes."

2011. júl. 30. 01:17
 22/56 anonim ***** válasza:
95%
Te már megint olyasmire hivatkozol, ami egyébként szabálysértés. Mármint lakott területen póráz nélkül rohangáltatni a kutyát. Ráadásul nem is általános, főleg nem "tömbházas" környezetben. Falun még csak-csak, de városban... Azt én is utálom amikor arra hivatkoznak amikor megugat valakit a kutyájuk, hogy "nem bánt, csak így köszön". De ezt én főleg kutyafuttatón tapasztalom, mert ugyebár ott vannak szabadon a kutyák.
2011. júl. 30. 01:24
 23/56 anonim ***** válasza:
84%
Hát, én panelházban lakom, de egyáltalán nem tapasztaltam olyanokat, amikiet írtál, kedves kérdező. :O Sőt, a mi környékünkön kifejezetten sok a kutya, de sose láttam a lépcsőházba kakáló kutyát pl. Ellenben lépcsőfordulóban szipuzó/hányó stb. arcokhoz már nem egyszer volt szerencsém... érdekes, kutyaugatást se nagyon szoktam hallani, viszont vasárnap reggel 8-kor fúrást-faragást annál gyakrabban. Azt gondolom, hogy mivel nem szereted a kutyákat (ami végül is szíved joga), ezért sokkal jobban mellbe vágnak az esetleges "kellemetlenségek". Vagy tényleg nagyon szar helyen laksz. Én spec. pórázon tartom mindaddig a kutyámat, amíg el nem tudom engedni egy arra alkalmas helyen (kutyafuttató, puszta), és mindig összeszedem a végtermékét.
2011. júl. 30. 02:01
 24/56 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező! Én csak egy idézetet szúrnék be ide válaszként. Talán elgondolkozol rajta.

"Humánetológiai szempontból nagyon érdekes, hogy éppen a kutyák és csak a kutyák képesek emberekből éppen akkora gyűlöletet kiváltani, mint egy másik ember. Akik utálják a kutyákat, azok éppen az "akit" látják bennük, és ezért képesek velük kapcsolatban mindazon aljasságra, amit egyébként csak magunk között szoktunk alkalmazni. Ezért ölik, kínozzák, verik a kutyákat. Egy papagáj vagy kecske nem vált ki gyűlöletet, mint ahogy egy cseresznyefa sem. A szeretet vagy gyűlölet élőlények általi kiváltásának mértéke pontosan aránylik az illető lény emberhez való hasonlóságához. Azok, akik a médiában, az önkormányzatoknál a kutyák ellen ágálnak, emberekkel szembeni utálatukat vezetik le ekképpen, és inkább szakértő pszichológus segítségére volna szükségük, mint hatósági támogatásra. "

2011. júl. 30. 08:04
 25/56 anonim ***** válasza:
83%

Tudod, amíg pesten laktam,így gondoltam én is, remegve vártam,hogy legyen kert,és lehessen kutyám.

Aztán vidékre költöztünk,lett kert,lett kutya. Rendszeresen sétálunk,és összeszedem utánuk a "terméket".

Viszont rajtam kívül senki sem sétáltat, az utca mégis tiszta szar. Hogy mitől? A szabadon kijárós,önsétáltató,támadós kutyáktól, akikből utcánként van 4. A maradék,az,aki évek óta egy kis kertben él,kissé bekattanva,ezért elég egy elrepülő légy, és órákig tartó hosszas ugatásba kezd, fellármázva ezzel az egész utcát.

Nem számít,hogy éjjel,vagy nappal,csak ugat,ugat,ugat, ugat...

Azóta kicsit máshogy látom a dolgokat....

2011. júl. 30. 08:09
 26/56 anonim ***** válasza:
92%

Nem kéne alapból mindenkit utálni. A mi lépcsőházunkban 3 kutya lakik, és nincs kutyapiszok soha. A múltkor mentem be az irodába a kutyáimmal, mert képzeld dolgozni is jönnek velem, és kutyaszart találtam a lépcsőházban (azóta is azon gondolkodom, hogy tuti nem emberszar volt-e). Tudod én felmentem a harmadikra eszközökért, lecipeltem a felmosóvödröt a harmadikról, feltakarítottam, és egy kedves kis levél kíséretében ott hagytam tisztán a folyosót. Pont a hozzádhasonló segg.fejek miatt, akik biztosan az én kutyáimra fogták volna, meg rám, holott ők sosem csinálnak a lépcsőházba.

Nálunk a környék tiszta, sőt, mi kutyások takarítjuk ki a parkot hétvégén reggelente, mert esténkén a környéken lakó fiatalok ott piálnak, és hagyjákszanaszét a mocskukat. Nem kérdés, hogyha ismeretlen kutyakaki van a parkban, ahova mi járunk, akkor valamelyikünk felszedi, mert bármilyen megdöbbentő, a kutyások se szeretnek szarba lépni, és azt se szeretik, ha a kutyájuk lép bele.

Időnként erősebb gyomrú társaim a bokrokat is kitakarítják, ahova hadd ne mondjam, hogy nem a kutyák ürítenek.

Ha lehajolok a saját kutyáiméért, akkor a közelben levőt is felszedem.

A parkunkban van játszótér is, ahol rendszerint gyerekek játszanak, meg focipálya, ahol fociznak. Mindegyik kutya tudja, hogy azokra a részekre nem szabad menni, és még sosem volt konfliktusunk a gyerekekkel, sőt van amelyik már nem a játszótérre jár, hanem a kutyásparkba, és hatalmasakat kergetőzik a nagytestű kutyáinkkal.

Sőt tovább megyek, a kankutyám pontosan tudja, hogy szigorúan TILOS autókra, házakra, kukákra, oszlopokra jelölni, ellenben ahogy zöld területre érük pisilhetsz parancsra már intézi is a dolgát.

A kutyám mióta itt lakunk azt hiszem négyszer ugatott, mind a négyszer kb. 10 mp-ig míg rá nem szóltam.

Tudod kutyát tartani lehet normálisan is, mint ahogy gyereket nevelni is lehet normálisan, és egyáltalán élni is lehet normálisan. Élni és élni hagyni, ahelyett, hogy egymást cseszegetnénk.

2011. júl. 30. 08:45
 27/56 anonim ***** válasza:
43%

Kedves Kérdező!

Én két dán dogot tartok egy 65 nm-es lakásban. Semmi gond, nem sz@arnak sehova a lépcsőházba, betartom a szabályokat.

Na erre varj gombot!!!!!!!!!!

Ja és hozzátenném.... A testvérem tenyésztő, amstaff tenyésztő egy 54 nm-es lakásban, 8-on!!!!!!!!

Próbáld megemészteni!!!!!!!!!!!

2011. júl. 30. 08:58
 28/56 anonim ***** válasza:
88%

Mi ugyan vidéken egy kertes házban lakunk, de napi rendszerességgel sétáltatjuk a kutyát. Kan kutya, ennek ellenére pórázon nem jelöl és nem is kakil. Egyik alkalommal a belvárosból hazafele jövet kicsit próbált húzni a kutyám, én meg nem értettem, hogy mi lett hirtelen a sétáltatási pórázfegyelemmel, már azon gondolkodtam, hogy rá kell dolgoznom egy kicsit. Aztán hazaértünk, elengedtem a kutyát az meg elviharzott a kert végébe és lerakta a csomagot, amit "végigcipelt" a városon. Ezért húzott hazafele, mert már nagyon kellett neki...

Pesten nagyon ritkán fordulok meg, legutóbb is csak néhány száz métert sétáltam ott, de megdöbbentem, hogy mennyi kutyaszar volt a járdán. Szerintem ez nem csak a kutyatartókat minősíti, hanem az egész társadalmat. A kutyátlanok semmivel sem különbek, csak náluk másban nyilvánul meg ez a trehányság.

2011. júl. 30. 10:34
 29/56 anonim ***** válasza:
92%
És az mennyivel jobb,mikor a strandon anyuka lekapja a pelust a gyerekről,az meg az ebédem mellé szarik? ( hozzátenném,nem vagyok gyerekellenes,vagy egy pici fiam ) Ha abból indulunk ki,hogy mindennek van negatív oldala,akkor se kutya,se gyerek,sőt, ember se kéne, se tömbházba,se sehova.
2011. júl. 30. 12:30
 30/56 anonim ***** válasza:
21%

"Te már megint olyasmire hivatkozol, ami egyébként szabálysértés. Mármint lakott területen póráz nélkül rohangáltatni a kutyát. Ráadásul nem is általános, főleg nem "tömbházas" környezetben. "

Nem általános? Jártál te már parkban? Főleg, ha mondjuk kutyafuttató nincs egy köpésre, akkor úgy képzelik, hogy a kutyafuttató hiánya felmenti őket a szabálysértés alól, mert a park, meg a városszéle, meg a kiserdő, amúgy is arra van, hogy reggel-délben-este meg úgy akármikor kutyák rohangáljanak.

2011. júl. 30. 12:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!