El kell választanom a kiskutyát az anyjától 3 hetesen ilyen esetben?
Hajaj... Már félek leírni, mert szinte mindenkinek úgy van fajtatiszta kutyája, hogy bár nem törzskönyves, de a szülők igen, sőt mindenféle championok...
Ha a szülők ilyen jó eredményekkel rendelkeznek, akkor a tenyésztő, akitől vettétek miért sajnálta rá azt az 5000 forintot, hogy kikérje a törzskönyvet? Itt már mindig sántít a dolog.
Na mindegy honnan van a kutya a lényegen nem változtat a baleset megtörtént, a legjobbakkal is előfordul, viszont jó helyre kerül a kicsi, lesz gazdája ez a lényeg. Tanácsom viszont erre, hogy egy nagyobbacska kennelt én azért építtetnék a kutyának és estére oda zárnám be a kritikus időszakban (már mint mikor ő is akarja a témát) illetve akkor is mikor nem tudtok úgy vigyázni rá. Így elkerülhetőbb. Az a pár nap nem vészes így, max többet mozogtok a kertben együtt.
Egyébként nem akadékoskodásból mondom, én tényleg tudom hogy mennek tenyésztőknél a dolgok, mármint hogy mik kellenek egy alom le hozatalánál. Tisztában vagyok, hogy egy tk 5500forint és egyes szaporítók úgy cselezik ki a vásárlókat, hogy hát 20-30 ezerrel drágább lenne úgy a kutya (vagy még többe). Vagy két tk-s szülő kölykeinél tapasztaltam még ezt a szöveget.
Viszont a kérdező is írta, hogy 10ezerrel volt így olcsóbb a kutyája, amint teljesen reálisnak találok, mert igen is megcsinálják tenyésztők is, akiknek rendes kennel nevük van, hogy nem hoznak le minden kölyökre törzskönyvet. És ezt már nem először tapasztaltam. Ép még egy hónapja sincs, hogy érdeklődtem, egy kölyök után (egyik kedvenc fajtám az amstaff) kérdeztem persze az árukat is több levélváltás után és akkor írta, hogy kiállításra és tenyésztésre 100ezer, hobbire 80 ha nem kérem a tk-t akkor egy 10essel olcsóbb, de ezt az opciót igazából nem ajánlja mert gyönyörű kutyákról van szó.
Szóval tényleg van ilyen is néhol... És mondom rendes kennel név meg minden megvolt.
Kérdezőhöz visszatérve: a kölyköt mindenképpen válaszd el, mert ez nem tesz jót neki hosszútávon. Egyáltalán nem normális ez a viselkedés, játékként tekint rá.
Még egy tipp: Friskies áron találsz sokkal jobb száraz tápot is, ha már eddig jó táppal etetted. Próbáld ki a Josera Economy-t 20 kiló 7200ft. Ez így 360ft/kg-ra jön ki. A friskies-sem olcsóbb szerintem.
30 ezer??? Ennél még a legalja szaporítók is drágábban adják.
És most nem a pénzre akarom helyezni a hangsúlyt. De tudod te hol kezdődik a tenyésztés?
2 tenyészkutya ára. Kiállítások. Fedeztetés előtt tenyészszemle és eü. szűrések. Ha csak az utolsó 2 "kötelező kört" vesszük, az már eleve sokkal drágább.
Kinek érné meg 30ért eladni a kölyköt, ha ráköltött fejenként 50 ezret?
Kérlek ne szaporítsd tovább.
timi (:
Nagyon köszönöm!!!! Üdv
A legjobb megoldás az lenne, ha találnál valahol egy olyan szukát, amelyiknek szintén kölykei vannak és megkérnéd a tulajdonost, hogy had maradjon ott a kiskutya 8 hetes koráig. Esetleg hozz ki a menhelyről egy szoptatós szukát kölykökkel együtt, vagy olyat, akinek már elválasztották a kölykeit és miután felnevelte a kicsit tartsd meg vagy keress neki szerető gazdit. A kiskutyának szüksége van egy anyára, nem csak a táplálás miatt, mert egy 3 hetes kutyát nem lenne nehéz felnevelni nektek sem, hanem a szocializáció miatt is. Rengeteg probléma lesz később a kölyökkel, ha kimarad az életéből a szocializációs időszak.
Ezzel a szukával semmiképpen ne hagyd a kölyköt, mert szemlátomást nem tudja mihez kezdjen vele és csak idő kérdése, mikor okoz neki komolyabb sérülést, óriási hiba volt hagyni, hogy megszülessen ez a kicsi. Én biztosan nem elletném ezt a szukát többször, vannak ilyen kutyák, akik egyszerűen nem nevelik fel rendesen a kölykeiket, nem hiszem, hogy ez csak a fiatal korából adódik. Ivartalanítsátok, hogy több baleset ne fordulhasson elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!