Írnátok egészséges fogyókúrás recepteket kutyusoknak?
a, diétás táp.
b, párolt csirkemell, párolt hal, párolt zöldségek
+ sokkal több mozgás
kérdés, hogy mit kap most?
a kutyák a monodiétához vannak szokva, a hirtelen étrendváltás megviseli a gyomrukat.
de alapvetően ugyanúgy működik, mint embernél: fokozatosan csökkenteni kell a szénhidrát bevitelt, és a zsírt is, és ahogy megy le a túlsúlya többet mozgatni.
Az eddigi kaja fele, és sok mozgás.
Ha megeszi a gyümölcsöt, akkor azt is adhatsz neki. Reggel táp (kevés) délután-este pedig gyümölcs, vagy zöldség.
Az én kutyám is elég sokat fogyott most, imádja a görög dinnyét:D
Az előttem szólókkal ellentétben szerintem a diétás táp nem jó súlycsökkentésre, hanem a fogyás utánni állapot fenntartására szolgál inkább- vagy hízékony kutyáknál alapetetésre.
Szerintem próbálj meg egy legalább prémium minőségű tápot etetni, annyit, amennyit megadnaka zsákon a kutya testömegére. Mérd meg a súlyát, majd 2 hét elteltével mérd meg újra. Ha elkezdett fogyni jó, ha nem, akkor csökkentsd egy kicsit(!!!) a táp mennyiségét. Ismét méreckedés 2 hét múlva, ezt mindaddig amíg megfelelő méretűre nem redukálódik az eb:)
Türelemjáték, de megéri, nem jó ha gyorsan fogy.
Az etetéstől eltekintve osztom a többiek véleményét, fontos, hogy mozgatsd, vidd el nagy sétákra-rohangálásra, de vedd figyelembe, a korát és azt is, hogy most túlsúlyosan az izületei túl vannak terhelve (azaz ne rögtön 15km-es biciklis futással kedjetek)
Remélem tudtam segíteni
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nem jó, ha hirtelen fogy le a kutya...
Adj neki jó minőségű tápot és keverj hozzá barna rizst, zöldségeket, almaecetet (ez nem csak a diéta alatt, hanem adhatsz neki mindig), gyümölcsöt...az a lényeg, hogy mindent arányosan és megfelelő mennyiségben. Amint lefogyott fokozatosan átállhatsz hízásra hajlamos kutyáknak való tápra, ha gondolod.
Az én kutyám kistestű és kb két hónap alatt fogyott le 1,5 kg-t. Most tök jól érzi magát, és nem is terheltem meg a szervezetét...(nekünk a Trovet diétás tápja nagyon bevált, azóta is azt kapja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!