Mért nem szobatiszta?
Jelölget..
Tehát, ha jól értem, ha a Ti hibátokból mem szobatiszta, adjátok tovább.. éljen a felelős állattartás..
Nyomd hozzá közel az orrát, hogy tapasztalja, milyen csúnya dolgot csinált. Ezt ismételd és folyamatosan tudatosítsd benne, hogy ezt nem szabad.
Addig ne vidd haza, amíg nem végezte el a dolgát. Hidd el, meg fogja tanulni, hogy mi a rendszer.
Nem lehet az egyébként, hogy otthon azért vizel be, mert fél valamitől? Nyugodt környezet veszi körül? Ha állandó a feszültség (kiabálás stb.), akkor azon kell változtatni. Az állat is érző lény, akárcsak a gazdája.
Vidd ki gyakrabban, mint eddig. Ha kint pisil, dicsérd meg. Ha bepisilne akkor viszont szidd le.
Az én kutyám hamar szobatiszta lett.
én sose dugtam bele az orrát ha bepisilt, vagy bekakilt, sőt.... feltakarítottam, mintha ott se lenne, viszont, mikor lenn sikerült a dolgát elvégeznie, örömtáncot jártam, borzasztóan megdicsértem.... kb. másfél hét után balesetek se voltak... nagyon gyorsan megtanulta pozitív megerősítéssel, fenyítés dorgálás nélkül. gazdiként következetesnek kell lenni, figyelni, megelőzni a baleseteket, mindig ugyanabban az időpontban etetni, sétálni szerintem ez a titka...
Ha minden nap, a nap ugyanazon szakaszában viszed ki őt, mindkettőtök számára kellemes rendszerességre szoktatod, mely meglátod, nagy előny lesz majd a jövőben. Segít kialakítani egy napi rutint, melynek eredményeképpen ő meg fogja várni, míg a legközelebbi alkalom eljön és kiviszed őt. Emellett, tanulj meg felfigyelni a jelekre, amivel a kutya jelzi, hogy ki kell mennie. Mint például: körbe-körbe szaladgál, vagy ha feszült pofával bámulja az ajtót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!