Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha egyedul hagyom, bepiszkit....

Tyler913 kérdése:

Ha egyedul hagyom, bepiszkit. Szeparacios stressz, vagy szimpla bosszuallas?

Figyelt kérdés
5 honapos amstaffom van,akivel mar egeszen jol haladunk a szobatisztasag fele.Ha otthon vagyok vele,soha nem piszkit be,megvarja,mig lemegyunk setalni.Azonban ha egyedul hagyom,akar csak 2-3 orara is,szinte mindig bepisil-bekakal,pedig MINDIG leviszem setalni,mielott otthagyom,farasztassal-labdazassal egybekotve.Mashol irtak,hogy ez a szeparacios stressz tunete lehet,csakhogy nalunk elegge egyertelmu a falkasorrend,ezt az egy problemat leszamitva.Mi lehet a baj,es hogyan lehetne orvosolni?
2011. júl. 28. 12:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Általában a falkasorrend a gond, és a rangsorbeli távolságot növelni kicsit sosem árthat, de az is elképzelhető, hogy simán nem szoktattátok fokozatosan az egyedülléthez, vagy nem elég önálló.

Más kutyákhoz odamegy magától? Kíváncsi, kezdeményező?

2011. júl. 28. 12:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Irtam is,a falkasorrend szerintem rendben van.Behivhato,poraz nelkul is setaltathatom,mert jon utanam,barmikor elvehetem a kajajat,soha nem morog ram,stb.Mas kutyakhoz csak akkor megy oda,ha en odaengedem,de olyankor mindig baratsagos veluk.
2011. júl. 28. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne berakni egy webkamerát és megnézni pontosan hogyan történik a dolog, abból valószínűleg kiderülne, hogy zavarodott, szorongó viselkedés, vagy inkább csak az egyedülléthez szoktatás hiányzik.

Mikor kezdted el egyedül hagyni? Hogyan? MEnnyi időkre?

2011. júl. 28. 13:30
 4/7 A kérdező kommentje:
1,5 honapja van nalam,es sajnos mar par nap utan egyedul kellett hagynom nehany orara.Azota viszont odafigyelek ra,hogy ne maradjon tul sokat egyedul egyelore.Amikor elkezdtem szokatni,akkor csak 5-10-15 percekre mentem ki,tehat igyekeztem fokozatosan csinalni.A nyari szunet miatt sokat vagyok otthon,altalaban csak 2-4 orakra megyek el,elotte nagy seta van,igyekszem lefarasztani.Es ahogy a cerberos honlapjan olvastam,nem koszonok el tole,mindenfele szertartas nelkul kimegyek az ajton.Nem hinnem,hogy szorongana,vagy zavarodott lenne,meglehetosen stabil idegrendszeru kutyus.Akkor lehet,hogy csak szokatni kell?Tehat probaljam meg mindennap egyedul hagyni 2,aztan 3,4 orakra,es ha nem piszkit be,megdicserni?Vajon ugy eltunne ez a fajta viselkedes?
2011. júl. 28. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha néhány napot rászánsz arra, hogy direkt tudatosan ki-be járkálsz mindenféle cécó nélkül eleinte a nyitott ajtón úgy, hogy ő nem mehet ki, aztán becsukod, de nyitod is rögtön, aztán kimész pár percre, megint vissza, akkor esélyes, hogy bele nyugodna, hogy ez a dolgok rendes folyása.

Esetleg ha beszoktatod egy boxba és úgy hagyod ott, akkor is jó eséllyel megoldódik.

DE van olyan ismerősöm, akinél az oldotta meg potn, hogy indulás előtt a helyére küldi a kutyát. Érdekes, mert ugye ez minden szakértő szerint rossz megoldás, van akinél meg mégis működik. Ki kéne tapasztalni, de tényleg hasznos meglesni. Ha rögtön ürít, miután elmész, akkor maga az elmenés ténye zavarhatja meg. Ha menetközben, mondjuk ébredés után, akkor csak annyi, hogy még nem elég stabil a szobatisztasága, és ha ott vagy be mer piszkítani. Ebben az esetben ha párszor meglesed és jó időben rászólsz, attól is megszűnhet. Akár a webkamera+skype megoldással is rá tudsz szólni távolról.

2011. júl. 28. 13:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Most mar tenyleg elegge bosszuallasnak latszik.Nem hazudok,kb. 40 percre hagytam ott,mig lementem megnyiratkozni.Elotte kb. 1 orat voltunk lent,labdazassal,mikor felmentunk,csak kifekudt,olyan faradt volt.Megis,mire visszaertem,nem eleg,hogy amit elert,lerangatott,raadasul megint bepiszkitott,kb. cipofuzonyi vekony sz.rt hagyott maga utan-a mennyisegen latszik,hogy nem kellett neki,teljesen szandekosan csinalta.Persze be is pisilt slusszpoenkent.
2011. júl. 28. 18:12
 7/7 anonim ***** válasza:

A bosszú, mint olyan, ismeretlen fogalom a kutya számára, biztosan nem áll bosszút, valami oka van a bepiszkításnak.

Mikor hazaérsz és látod az eredményt meg szoktad szídni? Az is lehet a szorongás oka, hogy azt nem érti miért jön a bünti, csak azt tudja, hogy nem jó ha a gazdi elmegy, mert mindig nagyon mérges ha hazaért...

2011. júl. 30. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!