Hogyan csináltathatnék?
Nem lehet csináltatni.
Bár, ha nagyon akarsz, kimész Németországba jövőre és végig csinálod az új regisztrálási procedúrát. Igaz, nem igazi törzskönyve lesz még .
szólsz a tenyésztőnek, hogy kérje le mégis a törzskönyvet (ha jól tudom 6 hónapos korig lehet).
ha a szülőknek sincs törzskönyvük akkor viszont sehogy. a törzskönyv a kutya származási lapja, a családfája van feltüntetve rá. értelemszerűen tehát ha ismeretlen, akkor nem lehet neki.
Ha tenyésztőtől vetted, és a kutyád szülei is mindketten törzskönyvesek, akkor TALÁN még lehet, bár szerintem ilyenkor már nem, azt a születés után kellett volna intézni.
Egyébként eleve sántít, hogy "fajtatiszta" de nincs törzskönyve. Egy normális tenyésztő, akinek valóban fajtatiszta kutyái vannak, egész biztosan kiváltotta volna a törzskönyvet a kölyköknek. Tehát minden bizonnyal egy sima szaporító, aki nem vitte tenyészszemlére a kutyákat, és nem csináltatott egészségügyi szűrést sem.
Örülhetsz, ha nem lesz dp-s a kutyád, ennél a fajtánál ez nagyon gyakori.
Megkérdezhetem, hogy mennyiért vetted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!