Egy évben hányszor szülnek a kutyák?
(bocsi a butuska kérdésért, de ez lenne az első kutya a családban, így nem vagyok járatos benne)
Most fogok érettségizni, így utána, nyárra szeretnék egy kiskutyát, mert akkor lesz időm nevelgetni, tanítgatni, foglalkozni vele. Csak azt nem tudom, hogy ez lehetséges? Mostanában láttam sok eladó kutyust, de most még korán van. Legközelebb mikor fognak szülni? Vagy ez változó, úgy mint az embereknél? Csak mert a nyár pont jó lenne arra, hogy sokat legyek vele, mert utána megint elkezdődik a suli. Lehetségen lenne júniús, július körül kiskutyát venni?
Szia!
ha konkrét helyről, vagy konkrét kutyától szeretnél kölyköt akkor általában (ideális esetben) két évente egyszer születik alom. a természet adta lehetőség az évi kettő, de ezt egy kutyaszerető ember nem használja ki, és csak 2 évente egyszer elleti a szukát.
Tavasszal és ősszel van az ivarzási időszak 63 nap vemhesség és 8 hét növekedés után hozható el egy kölyök. tehát nyár elején és ősz végén lehetséges kölyköt venni.
Ez nem szentírás tehát nem lehetetlen korábban vagy akár később is kölyök kutyát találni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!