Van egy 13 éves keverék kutyám! Lehet még valamire tanítani?
Egyszerűbb dolgokra meg tudod tanítani! Pl arra hogy ül: fogj a kezedbe egy kis kutyakaját, mond neki hogy ül (határozottan, de ne ismételgesd csak egyszer mond) aztán várd meg amíg magától rájön, hogy mit akarsz, egyszercsak le fog ülni eléd, és akkor mond mégegyszer hogy ül, add neki oda a kaját, azán dicsérd meg :) Ezt naponta 2x gyakorold vele 5 percig :) Szerintem menni fog :)
Am van egy műsor a spektrumon d.e. 10 órakor abban jó kutyás tanácsok vannak, ezt az ülés dolgot is abban láttam.
ül:
Jutalomfalatot tarts a kezedben, állj a kutya elé, és húzd a feje fölött a farka felé a falatot. Hogy elérje akaratlanul is le fog ülni. AMikor éppen hozzáér a feneke a földhz, mondd h ül, és azonnal add oda neki a falatot.
Ezt ismételgesd vele, 3. napra már vezényszóra menni fog neki.
Lehet bármi ami finom illatú, de nem "izgul" be rá a kutya túlzottan, mert akkor jön a "addmáride" effektus, és kevésbé fog figyelni a feladatra.
Nekem a FROLIC jött be, tápként kapható, de praktikus, gazdaságos, illatos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!