Ha a kutyát könnyű megölni, miért őriznek mindent velük?
Annyi embertől hallom, meg olvasom neten, hogy kutya nem jó házőrzésre, telek őrzésre.
Mert lefújják, megölik,. lelövik, megmérgezik, nem jelent gondot egy betörőnek.
Akkor miért van annyi filmben, hogy van egy gazdag ember, aki a birtokát dobermannokkal őrizteti?
Meg voltam sok telephelyen, ahol teherautókat, kamionokat őriztek, és ott is kutyás őr volt.
Szóval akkor mégis ha olyan könnyű megölni egy kutyát miért őriztetnek sok helyen velük, meg miért vannak kutyás biztonsági őrük?
megölni senkit sem nehéz legyen az állat, ember.....vagy bármilyen élőlény,... szerinted miért,? a kutyának adsz kaját, vizet, és ösztönösen a területét védi. nem kér pénzt,nem pofáz,nem játssza magát, és a legfontosabb: nem fut el.(ilyenkor valószínű hogy megölik vagy agyon verik szegényt) ha egy kutya meghal nem kell utána semmit fizetni, nincs temetés, nics végkielégítés, nincs biztosítás,(nem mintha egy magyar állampolgárnál lenne) .... szóval: volt nincs. egyébként ha biztonsági őrrel őriztetsz egy területet, és valakit észre vesz az őr akkor kötelessége felszólítani hogy igazolja magát. ha ezt nem teszi meg akkor a kutyát rá fogja engedni.... szerintem ezzel mindent elmondtam.! ha van az
őrnél fegyver akkor is a kutyát engedi (engedheti) rá! (legalábbis imádott országunkban ahol a döntéseket zsidók hozzák, őket kéne megölni de ebbe most ne menjünk bele)!
A kutya első sorban ESZKÖZ.
Egymagában egy fegyver se ér semmit, max. nézegetheted.
A kutya azért van, hogy jelezzen, ( sokkal érzékenyebb a füle, szaglása stb. ) és ha kell ill. parancsot kap, akkor támadjon.
Itt nem a kutya élete a fontos, hanem az őré. Vagyis ha az Őrt megtámadja pl. egy betörő, akkor azonnal kosár nélkül lehet a kutyát küldeni. Ekkor lehet hogy a támadó kinyírja a kutyát, de közben az őr nem áll és nézelődik, hanem Ő is cselekszik. Pl. jól fejbe vágja a gumi bottal. De ez csak egy példa.
Amúgy meg nekünk a kiképzőnk azt tanította, hogy a képzett kutya nem magában dolgozik, hanem az őrrel együtt. Ha pl.bejön egy ember, kutya jelez. Az őrnek kell eldönteni, hogy mikor támadhat a kutya, és a kutya addig nem támadhat amíg parancsot nem kap. Az őr és a kutya egyszerre dolgozik,és inkább a kutyát fújják le vagy szúrják le mint az őrt.
Az én kutyim már fogott el a telepen embert, nyolc éves lesz, és se nem szúrták le, se nem fújták le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!