Mi a véleményetek a Német juhászkutyáról?
Nagyon sokat olvastam róla,de szeretném hallani a gazdik véleményét is,hogy érdemes-e tartani ilyen kutyát.
Előre is köszönöm!
A legeslegjobb kutya a világon!
Könnyen tanítható, de határozottan kell vele bánni és nálunk csak egy emberre hallgat igazán bár a többiekre is valamennyire.
Nagyon szép, de persze sokat eszik és nagyon aranyos is.
A betörők meg ha meglátják összehugyozzák magukat...
apapa62 válasza:
Nagyon okos, hűséges, érdemes tartani, persze, csak kertes házban.
Én 26 négyzetméteren laktam /8.kerületben/ 2 megtermett németjuhásszal, de sok kerti kutyánál jobb dolguk volt. Nagyon keveset voltunk a lakásban, dolgoztam is velük, ott is volt terület nekik, és azon kívül is sokat sétáltunk.
Nagyon meg kell nézni, milyen alomból választ az ember. Rengeteg a tenyésztőnek nevezett. Sokan párosítják a sajátjukat egy éppen a szomszédban élő szép kannal.
Mivel nagyon ember centrikus, mutatós, igen sok mindenre megtanítható kutya, sajnos boldog-boldogtalan megvásárolja. Még él a legtöbb egyedben a munkakutya örökség, így sokan nem tudják, nem való csak az udvarba, időnként labdázni a gyerekkel, stb.
Családi kedvencnek akkor megfelelő, ha vásárláskor olyan helyről veszik, ahol a szülők nyugodtak, nem dúl bennük a túlzott munkára való hajlam, nem túl eleven, nem túl domináns.
Amúgy nem értem a kérdésed utolsó részét. Mit jelent nálad az, hogy "érdemes-e tartani"
Nos,arra gondoltam,hogy megéri-e ilyen fajta kutyát tartani,vagy inkább másik kutyát válasszak.Tulajdonképpen a gazdik gondolatai befolyásolhatják mások véleményét,amivel jó benyomást kelthet egy kutya.
Én nagyon szeretnék egy ilyen kutyáz,és azért kérdeztem meg másokat is,hogy jó-e,érdemes-e ezt tartani v keressek másik fajtát.
De amint látom nagyon is jó döntés lesz,ha ezt a kutyát választom!:))
Igen nagyon meg kell nézni honnan veszed.
Van valahol nekem egy név ahonnan mi vettük a miénket, ha megtalálom elküldöm...
Csak már 6 éve volt, de ő nagyon jó és teljesen tiszta vérű németjuhászai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!