Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vele lehet menni kiállításra?

Vele lehet menni kiállításra?

Figyelt kérdés

[link]

tk-s kutya, tenyésztőtől. De a fehér feje elbizonytalanított. :S

2011. júl. 19. 22:52
 1/7 anonim válasza:
100%

szerelmes vagyok *.*

bocsi az offért, a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni.... mindenesetre én elvinném :)

2011. júl. 19. 22:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig nagyon is szép,és aranyos:)
2011. júl. 19. 22:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet, sajnos ez színhibának számít. Illetve be lehet nevezni, el lehet menni, de valószínűleg kizárnák.
2011. júl. 20. 00:42
 4/7 anonim ***** válasza:
A tenyésztőt nem kérdezted? Én sok olyan kutyát látok ami hivatalosan "hibás" (pl ritka, standardban nem említett színe van) és mégis tenyésztenek vele és kiállításra járatják.
2011. júl. 20. 10:07
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem színhiba a brodernél a félfehér fej...

csak egy pl: [link]

Elviekben elfogadják és a standard se zárja ki...gyakorlatilag a tenyésztők sokszor adják őket hobbyra mert az Európai bírók nagy része a fekete fehér borderen kívül a többi színt se ismeri nemhogy ezzel tisztába legyen. Mondjuk megvannak az okai miért nem jó ötlet fehér fejű kutyát tenyésztésbe vonni de ez mer más kérdés...

Szóval ha kiállítani akarsz akkor ne vedd meg mert soha nem lesznek jó eredményeitek de elviekben ki lehetne állítani a kicsit.

2011. júl. 20. 10:11
 6/7 anonim ***** válasza:

azok a kutyák hivatalosan se hibásak ezek elfogadott színek

[link] ezek plusz ezek variációi mind elfogadottak annyi kikötéssel, hogy nem lehet benne a fehér az uralkodó szín.

The Border Collie appears in all colors or combination of colors and/or markings. Solid color, bi-color, tri-color, merle and sable dogs are to be judged equally with no one color or pattern preferred over another. White markings may be clear white or ticked to any degree. Random white patches on the body and head are permissible but should not predominate. Color and markings are always secondary to physical evaluation and gait.

2011. júl. 20. 10:16
 7/7 anonim ***** válasza:
kérdezd meg a rendezőtől!tök édi,remélem megengedik
2011. júl. 25. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!