Hogyan szoktassam bele a vizbe?
hát ez engem is nagyon érdekelne, mert az én káj 4 hónapos kölykömnek orvosi rendeletre kellene úsznia, de szintén utálja a vizet... (bár a patakban szeret gázolni, csak úszni nem.)
Mi úgy csináljuk, hogy lemegyünk a tatai tóhoz, (te is kereshetsz a közelben - ha van - olyan fürdő részt, ahol te is be tudsz menni a vízbe és lehetőleg nem bányató...
Tudom, nem szabadna, de mi ölbe vesszük és bevisszük a vízbe, hogy onnan ússzon ki.
(mi azért erőltetjük, mert neki muszáj.)
Az elején kalimpált, most már csak csendben tűri a sorsát...:D
Egy ideje egyre bátrabban gázol a vízbe, de még hosszú az út a vízimádat felé...
Te is kipróbálhatnád, talán ha rájön, hogy tud úszni ráérez a dolog ízére...
jutalomfalatot is kapjon! (próbáld a vízben odaadni, mondjuk az enyém olyan sokkban volt, hogy csak a parton ette meg a kolbászt:D)
Sok sikert!:)
Erőszakkal semmiképp se vidd a vízbe, mert egy életre meg fogja utálni. Sétálj vele sokat a vízparton, játssz vele. Próbálj meg botot dobni a vízbe, először úgy hogy csak kicsit kelljen vízbe mennie, aztán egyre beljebb dobhatod.
Én úgy tapasztaltam, hogy az a legnagyobb segítség, ha olyan kutyák közé viszed, akik szívesen úsznak.
Próbálkozhatsz azzal is , hogy bemész a vízbe, hogy neked kb. térdig érjen, és úgy próbálod becsalni egy kis jutalom falattal.
Sok sikert a próbálkozáshoz.
a közép-ázsiais vagyok, én próbálkoztam azokkal, amiket az utánam szóló írt, de sajna nálunk nem vált be...
amúgy az erőszak is attól függ, hogy reagál a kutya.
ha az öledben is kapál és látszik, hogy fél, akkor tényleg ne vidd úgy a vízbe.
De az én kutyám már egyre kevésbé fél a víztől, már csak az van hátra, hogy magától ússzon.
ugyanúgy nem mert a part közelébe jönni, ahogy a tied...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!